Laatste nieuws over Netflix

George Clooney maakt serie voor Netflix over Watergate

George Clooney gaat een serie maken over Watergate. Dit schandaal kostte uiteindelijk Richard Nixon zijn kop. De president van de Verenigde Staten werd aan de kant gezet in 1974. Clooney zal de achtdelige serie gaan maken, samen met Matt Charman en Grant Heslov.

Watergate schandaal wereldberoemd

Watergate is één van de beroemdste schandalen uit de geschiedenis. Twee journalisten van de Washington Post, Bob Woodward en Carl Bernstein, wisten de val Nixon in te leiden. Zij wisten aan het licht te brengen waarom vijf mannen werden gearresteerd tijdens een inbraak van het hoofdkantoor van de Democratische Partij. Dit gebeurde in het Watergatecomplex, waar de naam dus ook vandaan kwam. Het vijftal was daar om afluisterapparatuur te plaatsen, om daarmee de presidentsverkiezingen van 1972 te beïnvloeden. Het leidde het aftreden van president Nixon in.

Watergate gemaakt door Clooney

George Clooney zal nu een achtdelige serie gaan maken met de naam Watergate. In iedere aflevering zal een aparte gebeurtenis in de zaak worden belicht, waardoor uiteindelijk naar het aftreden van Nixon wordt toegewerkt. Wanneer de productie zal beginnen én wanneer Watergate op Netflix zal verschijnen is nog niet bekendgemaakt. Het is niet de eerste keer dat het schandaal op het dok verschijnt, All the President’s Men uit 1976 bracht het verhaal van Woodward en Bernstein. Dustin Hoffman en Robert Redford speelden toen de twee journalisten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?