Laatste nieuws over Netflix

Dit weten we al over George R.R. Martin’s Nightflyers

Alleen al omdat de naam van George R.R. Martin aan Nightflyers is verbonden wordt er veel van deze nieuwe scifi-serie verwacht. In Amerika bestelde SYFY deze serie, waarna Netflix de wereldwijde streamingrechten bemachtigde. Wat weten we tot nu toe van Nightflyers?

Rommelige aanloop

Het is inmiddels iets langer dan een half jaar geleden dat bekend werd dat het boek van schrijver George R.R. Martin verfilmd zou worden. Dan Cerone zou de showrunner van Nightflyers zijn, maar eind maart werd bekend dat hij het project had verlaten.

Met Cerone leek Nightflyers kwaliteit in huis gehaald te hebben, want eerder vergaarde hij al roem met series als Dexter, The Mentalist en The Blacklist. Een verschil in creatieve ideeën zou de reden zijn voor het vertrek van Cerone bij Nightflyers. Jeff Buhler werd vervolgens aangewezen als vervanger van Cerone.

Eerste beelden Nightflyers

Wanneer het eerste seizoen van Nightflyers op Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar inmiddels is de streamingdienst gestart met het promoten van de serie. Ondanks dat er achter de schermen dus wat veranderd is lijkt het project niet of nauwelijks vertraging te hebben opgelopen. Bij andere series, zoals Star Trek: Discovery zorgde dat bijvoorbeeld wel voor vertraging. Netflix bracht Nightflyers weer onder de aandacht door een eerste teaser van de serie te tonen.

In die teaser (hieronder) is te zien welke acteurs onder andere in Nightflyers spelen. Philip Rhys (24), Miranda Raison (My Week with Marilyn), Gwynne McElveen (Circle of Friends) en Youssef Kerkour (Marcella) lijken de grootste rollen te hebben in Nightflyers seizoen 1. Hoe de rolverdeling exact zal zijn is nog niet bekend. Vermoedelijk zullen zij de wetenschappers spelen, waar de reeks om draait. Acht wetenschappers proberen contact te leggen met buitenaards leven en reizen daardoor in het schip The Nightflyer naar de rand van het zonnestelsel. De missie krijgt een wending als de reis angstaanjagend en gewelddadig wordt.

Nightflyers is gebaseerd op het boek van George R.R. Martin. Dit boek bracht hij uit in 1980 en werd in 1987 verfilmd. Dat was echter geen enorm succes. De auteur werd later wereld beroemd, omdat andere boeken van hem verfilmd werden. Met Game of Thrones scoorde hij één van de meest succesvolle series aller tijden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?