Laatste nieuws over Netflix

Get ready for Orange is the New Black seizoen 5

Het moment is nu echt bijna daar: Orange is the New Black seizoen 5 verschijnt op Netflix. Vanaf 9 juni kunnen de fans weer dertien afleveringen bingewatchen en het vijfde seizoen belooft extremer dan ooit te worden. Voor je aan de marathon begint, is een korte opfrisbeurt misschien geen slecht idee. Geen zin om te lezen, scroll dan naar onder voor een toffe recapfilm van Netflix en OITNB!

Litchfield

Voor wie helemaal nieuw is met Orange is the New Black: de serie speelt zich af in Litchfield een vrouwengevangenis waar hoofdrolspeelster Piper Chapman in terecht komt. Als blond popje komt ze in een bizarre wereld terecht, waar ze haar weg moet zien te vinden binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

Piper en Alex

Als Piper veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf voor het transporteren van drugsgeld ligt die tijd al lang achter haar. Ze heeft een rustig leven in New York met haar vriend Larry, maar daar komt abrupt een einde aan als ze naar Litchfield moet. Ze komt terecht in een bijzondere vrouwen gevangenis en ze wordt vooraf al gewaarschuwd dat ze zich beter af kan sluiten voor vrouwen die het op haar gemunt hebben. Dat blijkt een moeilijke opgave. Crazy Eyes laat Piper nauwelijks met rust en als ze duidelijk maakt dat ze niets van Crazy Eyes moet hebben, staat ze plotseling te plassen in haar bunker. Om het allemaal nog erger te maken blijkt ook Alex in Litchfield gevangen te zitten. Door Alex, waarmee ze een relatie had, werd ze gepakt en zit ze nu vast. Toch bloeien bij Piper de gevoelens voor haar weer op en dat heeft flinke gevolgen.


Cliffhanger met Pennsatucky

Tijdens het eerste seizoen wordt Piper regelmatig geconfronteerd met junkie Pennsatucky. Zij is ervan overtuigd dat ze de boodschap van God door moet geven en in een vrouwelijke gevangenis, waar een hoop lesbische activiteiten zijn, heeft ze haar handen vol om het ‘kwaad’ te bestrijden. Ook Piper probeert ze te bekeren en Pennsatucky heeft psycholoog Sam Healy aan haar zijde. Hij gruwelt van lesbiennes. Als het met Kerst tussen een confrontatie komt tussen Piper en Pennsatucky doet Healy dan ook alsof hij niets in de gaten heeft. Piper moet vechten voor haar leven.


Vee creëert groepenstrijd in Litchfield

In het tweede seizoen van Orange is the New Black verschijnt er een nieuw personage: Vee. In een ver verleden zat zij al eens in Litchfield en nu is ze terug. Alleen Red kent haar nog van vroeger en weet wat het gevaar van Vee is. Toch kan ze niet voorkomen dat Vee de boel volledig op stelten zet in de gevangenis. Ze zorgt ervoor dat de verschillende raciale groepen nog verder van elkaar komen te staan. De sfeer in Litchfield wordt slechter en slechter. Er ontstaat een oorlog in de gevangenis en waar oorlog is, zijn ook slachtoffers.

Piper’s handeltje

Inmiddels zit Piper alweer enige tijd gevangen in Litchfield en haar status is flink veranderd sinds ze voor het eerst de gevangenis betrad. Voor de gevangen is er nieuw werk: het maken van onderbroeken. Piper ontdekt al snel dat ze hier meer uit kan halen, maar daarmee zoekt ze wel de gevaren weer behoorlijk op. Ze besluit van de overgebleven stof extra onderbroeken te maken. Deze zijn tijdelijk voor eigen gebruik, om de vuile slipjes daarna – via haar broer – in de buitenwereld te verkopen aan perverse mannen. Al snel verzamelt Piper een team om haar heen en floreert haar business. De latino’s ontdekken dat hier veel geld mee te verdienen is en dus proberen ze de business te kapen.


Alex draait door, of niet?

Ondertussen dreigen bij Alex de stoppen door te slaan. Als er nieuwe gevangen in Litchfield verschijnen is ze er zeker van dat één van de gevangenen gestuurd is om haar te vermoorden. Ze ziet overal complottheorieën en niemand lukt het om het haar uit het hoofd te praten. Alex staat er alleen voor en ze probeert zichzelf er van te overtuigen dat het inderdaad waanbeelden zijn. Totdat er in het schuurtje waarin ze werkt een oude bekende op haar wacht. Had Alex al die tijd dan toch gelijk?


Gevangenis stroomt vol, het loopt uit de hand

Alex krijgt hulp uit onverwachte hoek en ondertussen staan er honderd nieuwe gevangenen klaar voor de poorten van Litchfield. Plaats is er echter nauwelijks, om over bewaking nog maar te zwijgen. Het kan daarom ook niet anders dat de spanningen in Litchfield nog verder oplopen. Omdat niemand weg kan is het wachten op het moment dat de bom barst. Dat moment breekt aan richting het einde van Orange is the New Black. De gevangenen komen in opstand en dat zorgt voor het tragische verlies van een geliefde gevangen. De woede van de dames is niet meer onder controle te houden en dus zijn ook de bewakers niet meer veilig.


Orange is the New Black seizoen 5

Het vierde seizoen eindigde met de gevangenen die een aantal bewakers hebben ingesloten. Als Diaz het wapen van één van de beveiligers te pakken krijgt en op hem richt, dreigt het allemaal dramatisch af te lopen. Of Diaz ook daadwerkelijk de trekker over haalt zullen we in Orange is the New Black seizoen 5 zien.


Toffe recap van alle OITNB-seizoen so far

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?