Laatste nieuws over Netflix

Girlboss is de volgende gecancelde Netflix-serie

Er komt geen nieuw seizoen van Girlboss op Netflix. In april lanceerde de streamingdienst deze Original Serie over het leven van Sophia Amoruso. In korte tijd is van meerdere series bekend geworden dat ze door Netflix niet verlengd worden met nieuwe seizoenen.

Sophia Amoruso

Sophia Amoruso is eigenaresse van Nasty Gal. Dit mode-imperium bouwde ze op door op haar 28ste te beginnen met het verkopen van vintage kleding via eBay. Haar business groeide en groeide en inmiddels is Amoruso een bekende naam in de mode-wereld. De serie Girlboss is een verfilming van het gelijknamige boek dat Amoruso over haar bedrijf schreef.

Girlboss gestopt door Netflix

Girlboss is door Netflix na één seizoen al gestopt. Het eerste seizoen van Girlboss eindigt op het moment dat Sophia haar eigen (web)winkel opent. Daarmee is het verhaal volgens Amoruso nog niet ten einde gekomen. Netflix biedt echter niet de kans om het vervolg te vertellen. De streamingdienst heeft Girlboss gecanceld en dus komt er geen seizoen 2. Toch hoopt Amoruso op een dag toch nog meer over haar verhaal te kunnen vertellen, zo vertelde ze op haar Instagram-pagina. “Het was een goede show en ik was bevoorrecht om met zeer talentvolle mensen te werken. Het is mooi om later het verhaal te vertellen van wat er in de afgelopen jaren is gebeurd.”

Girlboss is de derde Netflix Original Serie in korte tijd die gecanceld wordt. Onlangs werd al bekend gemaakt dat The Get Down beperkt blijft tot één seizoen en daarna bleek Sense8 seizoen 2 het laatste deel te zijn. Een paar maanden daarvoor was Marco Polo stop gezet door Netflix, maar daarvoor was het vrij ongebruikelijk om series te cancelen voor de videodienst. Netflix CEO Reed Hastings riep onlangs wel op dat hij wil dat er meer Netflix-series gestopt worden, omdat dat zou betekenen dat er meer risico’s genomen worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?