Laatste nieuws over Netflix

GLOW alsnog gecanceld; seizoen 4 afgeblazen door coronaperikelen

GLOW is de volgende serie die het grote slachtoffer is geworden van de coronaperikelen. De serie was verlengd met een vierde en tevens laatste seizoen. De productie zal nu echter niet in gang worden gezet voor dit vierde seizoen.

Showworstelen in jaren’80

De komedieserie GLOW van onder meer maker Jenji Kohan (Orange is the New Black) draaitom een groep dames in de jaren’80 die aan showworstelen doen. Na twee seizoenen werd de reis naar Las Vegas gemaakt. Het vierde seizoen zou het verhaal gaan afronden, maar zover gaat het dus niet komen. Netflix heeft het laatste seizoen geschrapt doordat de productie niet op gang kan komen door de coronapandemie.

Filmen van fysiek intieme show te grote uitdaging

“We hebben de zeer moeilijke beslissing genomen om niet door te gaan met het vierde seizoen van GLOW. Door de gevolgen van corona is het filmen van de dit fysiek intieme show een zeer grote uitdaging voor de cast”, zo laat een woordvoerder van Netflix weten. De opnames zouden eerder dit jaar al zijn begonnen, maar konden geen doorgang vinden. Doordat veel actrices met elkaar in de ring de strijd aan moeten gaan en dus met elkaar in fysiek contact komen, kon de veiligheid niet worden gegarandeerd. De productie werd dan ook te ingewikkeld.

Een wereldwijde tragedie

Bedenkers Liz Flahive en Carly Mensch hebben ook gereageerd op het besluit. “Corona is een dodelijk virus. Het is een wereldwijde tragedie en daar moet onze focus op liggen. Netflix heeft nu besloten om het finaleseizoen van GLOW niet te laten maken. We hebben altijd de creatieve vrijheid gehad om onze verhalen te vertellen. Dat is nu verleden tijd. Er gebeuren op dit moment heel veel vreselijke dingen in de wereld en die zijn veel groter dan het verlies van GLOW. Natuurlijk is het voor ons wel een klap, we zullen de cast en de crew missen.”

Series sneller gecanceld

De gevolgen van het coronavirus voor Netflix worden steeds zichtbaarder. Series worden duidelijk sneller gecanceld, zoals White Lines en I Am Not Okay With This. Tegelijkertijd werd The Society net zoals GLOW alsnog gecanceld terwijl in een eerder stadium de serie was verlengd. Het einde van deze reeks lijkt helaas nog niet in zicht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?