Laatste nieuws over Netflix

GLOW van bedenkster OITNB heeft een releasedate op Netflix

Het is bekend wanneer GLOW op Netflix verschijnt. Deze serie is bedacht door Jenji Kohan en zij had eerder al een groot succes met Orange is the New Black. GLOW wordt een gloednieuwe Netflix Original Serie en verschijnt 23 juni 2017.

Jenji Kohan

Jenji Kohan is grotendeels verantwoordelijk voor het succes van Orange is the New Black. Voordat ze scoorde met Orange is the New Black had ze ook al andere successen. Zo produceerde ze een show van Fresh Prince of Bel-Air, schreef ze mee aand Sex and the City, Gilmore Girls, Will & Grace en bedacht ze Weeds. Niet vreemd dus dat Netflix gelijk groen licht gaf om GLOW te maken.

GLOW op Netflix

GLOW verschijnt dus 23 juni 2017 op Netflix. De tien afleveringen zijn dan in één klap beschikbaar. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige komediefilm uit de jaren 80. GLOW staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling en daarmee is dus direct het thema van de komische serie verklapt. De serie gaat over Ruth Wilder (Alison Brie), een werkloze actrice uit Los Angeles. Ze kan maar met moeite het hoofd boven water houden en als laatste kans stort ze zich in de wereld van het damesworstelen.

Ruth werkt hier samen met twaalf andere buitenbeentjes, maar krijgt daarnaast flinke concurrentie van Debbie Eagan (Betty Gilpin). Debbie is een voormalige soapactrice en verliet de glitter- en lycrawereld, om zich op haar gezin te richten. Dit perfecte leven valt echter tegen en dus maakt ze haar comeback. Aan het roer staat Sam Sylvia (Marc Maron), een geruïneerde, cokesnuivende regisseur van B-films die nu veertien vrouwen moet begeleiden bij hun worstelcarrière.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?