Laatste nieuws over Netflix

GLOW seizoen 2 in de zomer bij Netflix te zien

Netflix heeft de releasedatum van GLOW seizoen 2 bekend gemaakt. Ongeveer een jaar geleden verscheen het eerste seizoen van de worstelserie, die is bedacht door Jenji Kohan. Het tweede deel is nu dus aanstaande.

Jenji Kohan

Jenji Kohan bedacht niet alleen GLOW, in het verleden boekte ze namelijk al grote successen. Eerst met bijvoorbeeld Weeds, waarvan acht seizoenen zijn gemaakt. Tegenwoordig is ze vooral bekend van Orange is the New Black, waar ze al lange tijd voor schrijft.

Ook Netflix kreeg in de gaten dat Kohan haast een garantie voor succes is en hengelde haar dan ook binnen. Al haar ideeën zullen bij de streamingdienst terecht komen, nu zij bij Netflix heeft getekend. Na Orange is the New Black was GLOW dus de tweede samenwerking tussen Kohan en Netflix en in de toekomst zal er meer samengewerkt worden.

GLOW seizoen 2 op Netflix

GLOW seizoen 2 verschijnt 29 juni op Netflix. Dat is bijna exact één jaar nadat het eerste seizoen werd gelanceerd. Deel één ging namelijk op 23 juni 2017 in première. Net als seizoen 1 zal ook GLOW seizoen 2 uit tien afleveringen bestaan, maar qua verhaal gaat er wel het één en ander veranderen. Eerder deze weken lieten de actrices van GLOW zich namelijk uit over het aanstaande tweede seizoen.

Zo vertelden zij dat het eerste seizoen vooral draaide om hoe de dames opgeleid werden tot worsteldames, om de show GLOW mogelijk te kunnen maken. Alison Brie, hoofdrolspeelster in GLOW, liet aan Deadline weten dat in het tweede seizoen het vooral draait om de opnames van GLOW. “We zijn bijna in iedere aflevering gekleed in onze worsteloutfits. Er zullen veel meer behind the scnes beelden getoond worden om te laten zien hoe de show gemaakt is. Het gaat niet meer zo veel om hoe je moet worstelen.” Naast de beelden achter de schermen zullen de dames ook vaker in actie komen als worsteldames. Volgens Sydelle Noel zijn er voor het tweede seizoen drie B’s: Bigger. Better. Badder.

Bekijk hieronder de aankondiging van GLOW seizoen 2 op Netflix:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?