Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt derde seizoen van GLOW

GLOW seizoen 3 is besteld door Netflix. Dat maakte de streamingdienst maandagavond laat bekend. Dit nieuws zat er aan te komen, nadat ook het tweede seizoen van GLOW erg goed was ontvangen. De reeks ontving deze zomer bovendien tien Emmy-nominaties.

Damesworstelen

Net als Orange is the New Black is GLOW bedacht door Jenji Kohan. Verhaaltechnisch hebben beide series weinig met elkaar te maken, maar het is geen toeval dat vrouwen de hoofdrol spelen in zowel Orange is the New Black als GLOW.

Waar OITNB zich afspeelt in de gevangenis, draait het bij GLOW om het damesworstelen. In de jaren tachtig was het worstelen onder de vrouwen enorm in opkomst en dus gaan we met GLOW terug naar het jaar 1985. Ruth Wilder is hopeloos op zoek naar een acteerklus in Hollywood, maar komt nergens aan de bak. Totdat ze met tientallen andere vrouwen auditie gaat doen bij GLOW.

GLOW seizoen 3 op Netflix

Ook in GLOW seizoen 3 zal via Netflix te zien zijn hoe de Gorgeous Ladies of Wrestling zich ontwikkelen. Het eerste seizoen draaide met name om de audities van de actrices voor GLOW en zagen we ze vaak worstelen. Seizoen 2 was anders. “We zijn bijna in iedere aflevering gekleed in onze worsteloutfits. Er zullen veel meer behind the scenes beelden getoond worden om te laten zien hoe de show gemaakt is. Het gaat niet meer zo veel om hoe je moet worstelen”, vertelde hoofdrolspeelster Alison Brie al voor de release van seizoen 2.

Ondertussen hadden de makers van GLOW ook voldoende oog voor de hilarische verhalen en gebeurtenissen die plaatsvonden binnen het worstelteam. Welke richting GLOW in seizoen 3 op gaat is nog niet duidelijk. Het is ook nog niet bekend wanneer Netflix met GLOW seizoen 3 komt, maar afgaande op de eerste twee seizoenen zal er gemikt worden op de zomer van 2019.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?