Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Barry

De komst van HBO Max heeft een schat aan nieuwe content beschikbaar gemaakt voor ons Nederlands. Daaronder: de zwartgallige comedyserie Barry! Die show met Bill Hader in de hoofdrol is een rasechte aanrader.

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Barry

In de bijzonder donkere komedie Barry speelt de bovengenoemde Bill Hader de rol van Barry Berkman, een huurmoordenaar uit het Amerikaanse Mid-Westen. Tijdens een klus komt hij bij toeval in het acteurswereldje in Los Angeles (Hollywood) terecht. Dat is tegen het zere been van zijn opdrachtgevers, een Tsjetsjeens misdaadsyndicaat, en dat heeft natuurlijk de nodige gevolgen. Belangrijker is echter dat hij een hele nieuwe levensmissie ontdekt: het acteursmilieu ontdekken!

Er staan momenteel twee seizoenen van Barry op HBO Max, die beide even goed zijn! Niet voor niets heeft de comedyshow al maar liefst zes Primetime Emmy’s in de wacht gesleept, waarvan twee voor Hader (seizoen 1 én seizoen 2). Het is dan ook geen verrassing dat de serie goed scoort op de ratingwebsites IMDb (met een 8,3) en Rotten Tomatoes (99 procent fresh).

Wat fijn is aan Barry, is dat de afleveringen relatief kort duren: maximaal een half uurtje! Je jaagt de twee seizoenen er dus in een oogwenk doorheen. Maar… gelukkig wordt er binnenkort een derde seizoen gereleaset! Eigenlijk was het de bedoeling dat dat eerder zou gebeuren, maar Covid-19 verpestte dit plannetje. Op 29 april aanstaande is het echter zover! Daarnaast weten we dat het avontuur van Barry Berkman (acteursnaam: Barry Block) nog lang niet ten einde is. Hader heeft al bekendgemaakt dat de opnames van seizoen 4 zeer binnenkort van start gaan, met 2023 als ‘releasewindow’.

Bekijker de trailer van Barry

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?