Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Dopesick

Een van de allerbest beoordeelde series op Disney+ heeft helemaal niets te maken met Marvel of Star Wars, maar juist met pijnstillers! Dopesick, dat over de OxyContin-epidemie in Amerika gaat, ádemt kwaliteit!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Dopesick

De wereld der medicijnen is een miljardenindustrie, maar je kunt pas écht goud geld verdienen met medicatie voor mensen die te kampen hebben met chronische pijnen. Die zijn namelijk compleet overgeleverd aan de middelen die hun ter beschikking worden gesteld om hiermee te dealen. Dat was precies de gedachte van de Sacklers, toen hun ‘familiebedrijfje’ Purdue Pharma in 1986 begon met de ontwikkeling van de zware pijnstiller OxyContin.

Dat medicijn groeide al snel uit tot een van de meest verslavende medicijnen uit de Amerikaanse geschiedenis. De pil bleek voor velen het opstapje naar nóg zwaardere verslavende middelen, zoals bijvoorbeeld heroïne. Purdue Pharma bedacht een marketingstrategie, vooral gericht op huisartsen en dokters in staten met veel arbeiders die fysieke beroepen beoefenen (zoals bijvoorbeeld mijnwerkers, houthakker en boeren). Het bedrijf verdiende miljarden dollars, maar de hardwerkende Amerikaan werd hier de dupe van…

Dopesick is een dramaminiserie met acteurs Michael Keaton, Will Poulter en Kaitlyn Dever die dit schokkende en gewetenloze geheel ‘samen probeert te vatten’. En dat doet de show op een geweldige manier, gezien de score van 8,7 op IMDb (88 procent fresh op Rotten Tomatoes)!

Een van de grootste drugskartels ter wereld

Showrunner Danny Strong zegt zelf over Dopesick: “Deze serie gaat vooral over de donkere kanten van het kapitalisme. Over hebzucht die een grote Amerikaanse farmaceutische onderneming kan transformeren tot een van de grootste drugskartels ter wereld. De eigenaren konden hun verslavende producten met medewerking van de overheid aan iedereen via de apotheek, ziekenhuis of huisarts verstrekken. En het was allemaal legaal. Hun macht was onvoorstelbaar groot…”

Bekijk de trailer van Dopesick

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?