Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Jack Reacher

Jack Reacher ken je waarschijnlijk vooral als immens populaire thriller(boeken)serie van schrijver Lee Child. Na een paar (mislukte) films heeft Amazon Prime Video daar nu een serie van gemaakt. En die is tof!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Jack Reacher

De persoon die Tom Cruise castte als Jack Reacher voor de films, verdient pek en veren. Maar de rol is Alan Ritchson (vooral bekend als Chad uit Blue Mountain State) wél op het lijf geschreven. Althans, fysiek gezien lijkt hij als twee druppels water op ‘spierbonk’ Jack.

Hoe dan ook; het eerste seizoen van Jack Reacher op Amazon Prime Video is gebaseerd op het boek The Killing Floor. De hoofdpersoon maakte naam en faam als militair agent, maar is inmiddels weer een ‘gewone’ burger. Sterker nog: hij leidt een zwerversbestaan, zonder mobiele telefoon en met alleen de meest noodzakelijke dingen op zak. Hij reist door de Verenigde Staten en verblijft overal slechts een dag, hooguit twee.

Schietpartijtje hier, schietpartijtje daar

Wanneer Reacher aankomt in het kleine slaapstadje Margrave, treft hij een gemeenschap aan die worstelt met de eerste moord in liefst twintig (!) jaar. De politie ziet in hem een mogelijke dader en arresteert hem onmiddellijk, omdat ooggetuigen beweren dat Reacher op de plaats van het misdrijf was. Jack probeert zijn onschuld te bewijzen, maar daarbij stuit hij op een heus complot (een web van intrige), dat hem ook persoonlijk keihard raakt. En dan is de beer los…

Jack Reacher is ontzettend goed ontvangen (8,3 op ratingwebsite IMDb) en is een absolute aanrader voor fans van actie. We weten ook al dat er een tweede seizoen in de maak is, want dat maakte Amazon twee dagen na de release van seizoen 1 al bekend. En die nieuwe afleveringen kunnen niet snel genoeg komen!

Bekijk de trailer van Jack Reacher

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?