Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Mare of Easttown

De catalogus van HBO staat vol pareltjes, vol kwaliteit. Mare of Easttown is bijvoorbeeld een absolute aanrader! De mysterieuze misdaadserie met Kate Winslet in de hoofdrol boeit vanaf de allereerste minuut.

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Mare of Easttown

Mare of Easttown vertelt het verhaal van Mare Sheehan, een detective uit een klein stadje in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Op een dag wordt de normaal zo rustige gemeenschap aldaar opeens geconfronteerd met de vondst van een lichaam in een rivier in het bos… Het blijkt te gaan om de jonge dochter van een inwoner van Easttown, die het heft het allerliefste in eigen hand neemt! Mare probeert het onderzoek naar de (hoogstwaarschijnlijke) moord op het meisje in goede banen te leiden, maar moet tegelijkertijd om zien te gaan met haar privésituatie. Al gauw komen deze twee zaken samen, wat de boel natuurlijk bemoeilijkt…

Mare of Easttown kwam een jaartje geleden (in mei 2021) uit op HBO en kreeg meteen lovende kritieken. Op ratingwebsite IMDb scoort de serie op dit moment een 8,5, waar de show het op Rotten Tomatoes nóg beter doet, met 95 procent ‘fresh’.

Fans van Mare of Easttown hopen natuurlijk dat de serie (eigenlijk een miniserie: 7 afleveringen) een tweede seizoen krijgt. HBO heeft daar nog niets over bekendgemaakt, maar Winslet vertelde al wel: “Ik weet nog niet of ik Mare opnieuw zal spelen. Maar als er een tweede seizoen komt, moeten we het ook echt hebben over de wandaden van de politie in Amerika. Dat moet er 100 procent in zitten. Je kunt niet doen alsof deze dingen niet gebeuren.”

Bekijk de trailer van Mare of Easttown

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?