Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi is terug! En dit keer niet in een Star-Wars-film, maar in zijn eigen serie! Obi-Wan Kenobi is nu te bekijken via Disney+ en de serie is een feest der herkenning voor Star-Wars-fans, zoals je mag verwachten.

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Obi-Wan Kenobi

In Obi-Wan Kenobi krijgen we te maken met een uitgebluste Obi-Wan, tien jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith. In die film leed de Jedi zijn grootste nederlaag óóit: zijn leerling en beste vriend Anakin werd gecorrumpeerd door de Dark Side. Obi-Wan versloeg zijn protegé, maar liet hem in leven, waardoor Anakin Darth Vader kon worden.

Obi-Wan leeft inmiddels een teruggetrokken bestaan op Tatooine – een barre woestijnwereld waar boeren zwoegen in de hitte van twee zonnen, terwijl ze zichzelf en hun dierbaren proberen te beschermen tegen de plunderende Tusken Raiders. Het is een onwaarschijnlijke plek om een ondergedoken Jedi-meester te vinden, of een bepaald weeskindje op wiens schouders de toekomst van een geheel melkwegstelsel rust. Een weeskind met de naam… Luke!

Obi-Wan en… Darth Vader!

Er staan inmiddels vier afleveringen van Obi-Wan Kenobi op Disney Plus en de serie wordt best aardig ontvangen. Hij scoort een 7,5 op ratingwebsite IMDb en 88 procent fresh op Rotten Tomatoes. Hier en daar krijgt Obi-Wan Kenobi wel wat kritiek en daar willen we niet aan voorbijgaan, maar zoals al eerder gezegd: de show is vooral een feest der herkenning. En het is natuurlijk ontzettend tof om Ewan McGregor en Hayden Christensen weer in de huid van Obi-Wan en Darth Vader te zien kruipen!

Bekijk de trailer van Obi-Wan Kenobi

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?