Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Raised by Wolves

Raised by Wolves is een aparte serie, maar de HBO Max-show heeft óók een ongelooflijk groot gevolg, fan van hier tot Tokio. En dus zou de serie best eens wat voor jou kunnen zijn, Raised by Wolves verdient in ieder geval een kans!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Raised by Wolves

In Raised by Wolves hebben twee androids (androïden) de missie gekregen om ergens op een planeet diep in het sterrenstelsel menselijke kinderen op te voeden. Wanneer de menselijke kolonie echter vernietigd dreigt te worden door religieuze meningsverschillen, komen de androids erachter dat werken in opdracht van mensen, met al hun grillen, een onderschatte en uiterst ingewikkeld taak is.

HBO Max-productie is geproduceerd door Ridley Scott (Gladiator, Alien, The Martian en een hele hoop andere kaskrakers), maar hij heeft ook de regie van de eerste twee afleveringen op zich genomen. En dat is te zien! Voor Raised by Wolves heeft Scott zich vastgebeten in de vertelling van Romulus en Remus, de stichters van Rome. In de Romeinse mythe werden deze tweelingbroertjes te vondeling gelegd en opgevoed door een wolvin. De HBO-serie kent eenzelfde soort verloop, maar dan in de verre toekomst.

Raised by Wolves telt twee seizoenen, die op bepaalde punten van elkaar verschillen. Acteur Abubakar Salim: “Het eerste seizoen draaide vooral om het universum waarin wij ons bewegen. In seizoen twee gaan we echt flink de diepte in.” De serie wordt behoorlijk goed beoordeeld (een 7,5 op IMDb en 80 procent fresh op Rotten Tomatoes), maar hier blijft het wel bij. Wegens te hoge kosten komt er géén derde seizoen, tot groot verdriet van fans én eenieder betroken bij Raised by Wolves.

Bekijk de trailer van Raised by Wolves

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?