Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Star Trek: Picard

Wie kent Star Trek niet? We hebben het hier wel over één van dé Sci-Fi-fenomenen van de laatste decennia! En op Amazon Prime Video is Jean-Luc Picard (gespeeld door Patrick Stewart) nu al een tijdje back in action. De Starfleet-officer is misschien oud, maar nog niet versleten!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Star Trek: Picard

De Prime Video-serie Star Trek: Picard bevindt zich chronologisch gezien twintig jaar na de film Nemesis uit 2002. De vernietiging van de planeet Romulus van het Romulaanse Rijk in 2387 (vermeld in de film Star Trek) speelt een ontzettend grote rol in deze serie. Picard leidde namelijk de missie die de Romulanen van Romulus moest redden. Dat liep echter helemaal in de soep: er vond immers een tragedie plaats, waardoor hij zich genoodzaakte voelde te stoppen bij Starfleet en zich terug te trekken in zijn wijngaard.

In Picard zoekt de actie hem echter weer op. De Romulanen voeren namelijk experimenten uit op mensen die een Borg zijn geweest. Een van die mensen is Dahj, die ontsnapt en de hulp van Picard wil. Tot dusver het plot van seizoen 1, want op Amazon Prime Video zijn we al weer toe aan het tweede seizoen van de Star Trek-serie. Daarin heeft Picard het zwaar… “Hij worstelt”, aldus Stewart. “En daar is hij zich helemaal bewust van. In veel opzichten weet hij dat hij een individu is dat enorm geluk heeft gehad. Hij heeft geld. Een prachtig thuis, dat ook een inkomen biedt. Hij heeft heel wat diepgaande vriendschappen. Maar hij is eenzaam.”

Star Trek: Picard wordt behoorlijk goed gewaardeerd op ratingwebsite IMDb, namelijk met een knappe 7,5. De afzonderlijke afleveringen van seizoen 2 worden beter beoordeeld dan die van de eerste reeks, wat natuurlijk een goede zaak is: er is een opwaartse lijn!

Bekijk de trailer van Star Trek: Picard

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?