Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Successsion

HBO Max is eindelijk live in Nederland. Yes! Maar wat moet je precies kijken? Het aanbod is vrij enorm… maar… waarom begin je niet met een van de best gewaardeerde series van de streamingdienst? Dan hebben we het over Succession!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Succession

Succession is een zwart-komische serie die gaat over de schatrijke familie Roy, die de leiding heeft over het mediaconcern Waystar Royco. Familiepatriarch Logan Roy (gespeeld door Brian Cox) heeft de macht binnen het bedrijf (en de familie) stevig in handen en weigert het stokje over te geven aan zijn vier (volwassen) kinderen. Die strijden intussen om de hoogste positie binnen Waystar Royco, waarbij ze geen middel onbenut laten om elkaar pootje te lichten. Roman (Kieran Culkin), Connor (Alan Ruck), Kendall (Jeremy Strong) en Shiv Roy (Sarah Snook) leven immers al hun hele leven in de schaduw van hun pa en willen niets liever dan daaruit treden…

Er zijn gelijkenissen met de familie Trump, maar Succession lijkt vooral gebaseerd te zijn op de familie Murdoch, die ook een omvangrijk media-imperium heeft. De ‘Murdochjes’ zijn eigenaar van FOX News, The Wall Street Journal en The Times of London en de oorlog om de opvolging van Rupert Murdoch (al 90 jaar oud) wordt publiekelijk uitgevochten.

Succession telt al drie seizoenen bestaande uit tien, tien en negen afleveringen. Het geheel wordt op ratingwebsite IMDb gewaardeerd met een 8,8, waar de score op Rotten Tomatoes 94 procent ‘fresh’ is. De kwaliteitsserie heeft ook al maar liefst negen (!) Primetime Emmy’s in de wacht gesleept. Kortom; Succession is een echte aanrader voor de kersverse HBO-abonnementshouder!

Bekijk de trailer van Succession

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?