Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: The Flight Attendant

Waar Netflix de laatste tijd kwantiteit boven kwaliteit lijkt te verkiezen, kiest HBO Max voor een hele andere benadering. De (in Nederland) nieuwe streamingdienst biedt eigenlijk alleen pareltjes, waaronder bijvoorbeeld de spannende serie The Flight Attendant!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

The Flight Attendant

In The Flight Attendant speelt Kaley Cuoco (vooral bekend als Penny in The Big Bang Theory) de rol van stewardess Cassandra Bowden. Zij wordt na een nachtje flink doorzakken wakker in een hotelkamer in Bangkok, met een kater van de avond ervoor en met een lijk (dat van de mysterieuze Alex Sokolov, gespeeld door ‘onze eigen’ Michiel Huisman) naast zich. Cassie is bang om de politie te bellen en vervolgt haar ochtend alsof er helemaal niets is gebeurd! Ze voegt zich ‘gewoon’ bij de andere stewardessen en piloten die naar het vliegveld reizen.

In New York wordt ze echter opgewacht door FBI-agenten die haar ondervragen over haar verblijf in Bangkok… Omdat ze nog steeds niet in staat is te reconstrueren hoe de nacht is verlopen, begint ze zich af te vragen of ze de moordenaar zou kunnen zijn. Of… wat is er in hemelsnaam gebeurd in die vermaledijde hotelkamer?

The Flight Attendant wordt alleraardigst gewaardeerd op ratingwebsite IMDb, met een acceptabele 7,1. Op Rotten Tomatoes scoort de serie echter nog veel beter: 96 (!) procent ‘fresh’. Ook interessant: The Flight Attendant seizoen 1 kwam in 2020 uit en seizoen 2 is inmiddels van start gegaan op HBO Max! Het is dus de hoogste tijd dat ook jij aan de serie begint. Spijt zul je daar (vermoedelijk) niet van hebben!

Bekijk de trailer van The Flight Attendant

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?