Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: The Pacific

Band of Brothers kennen we allemaal, maar wist jij dat die oorlogsserie een vervolg heeft? Die stond een tijdje ‘verstopt’ op Ziggo Movies & Series XL, maar is nu in al zijn glorie te bekijken op HBO Max.

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

The Pacific

Waar Band of Brothers je meeneemt naar Europa, focust The Pacific zich op het andere front: in Azië dus. Waar de Verenigde Staten zich aanvankelijk niet bemoeiden met de Tweede Wereldoorlog, veranderde 7 december 1941 alles: toen viel Japan Pearl Harbor immers aan. Amerika besloot de strijd aan te gaan met de Aziaten…

In de kwaliteitsminiserie The Pacific volgen we Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone, drie Amerikaanse mariniers van de First Marine Division. Hun levens veranderen voorgoed als ze uitgezonden worden naar… The Pacific, de Pacifische Oceaan. We zien ze vanaf hun eerste gevechten tegen de Japanners op Guadalcanal, de landing bij Kaap Gloucester, de Slag om Peleliu. Ze stonden (ook in het echt, want de serie vertelt waargebeurde verhalen!) op het bloederige strand van het eiland Iwo Jima, overleefden de verschrikkingen van het modderige Okinawa en maakten de langverwachte maar ook ongemakkelijke terugkeer mee, na de uiteindelijke overgave van Japan.

The Pacific wordt misschien wat minder goed beoordeeld dan zijn ‘grote broer’ Band of Brothers (op ratingwebsite IMDb een 8,3 om een 9,4), de oorlogsserie is en blijft een absolute aanrader. Hij won natuurlijk niet voor niets liefst 8 (!) Primetime Emmy’s! Daarnaast speelt een jonge Rami Malek een van de hoofdrollen; hij won in 2019 een Oscar voor Bohemian Rhapsody. Vergis je overigens niet: The Pacific is ongelooflijk beklemmend én er komt nogal wat bloed in voor…

Bekijk de trailer van The Pacific

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?