Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: The Resident

Ziekenhuisseries zijn van alle tijden en scoren ook nog eens geweldig. Wat te denken van Grey’s Anatomy, dat voor het gevoel al toe is aan zijn honderdste seizoen, of New Amsterdam, dat gretig aftrek vindt op Netflix? Disney+ heeft er óók eentje in zijn catalogus staan: The Resident.

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

The Resident

The Resident introduceert een strenge doch briljante dokter, genaamd Conrad Hawkins, die een idealistische jonge coassistent, genaamd Devon Pravesh, op zijn eerste werkdag laat zien wat er zich écht achter de gordijnen van het ziekenhuis afspeelt. Hij toont hem de goede, maar zeker ook de slechte kanten van de hedendaagse geneeskunde. ‘Levens kunnen worden gered of verloren, maar verwachtingen zullen altijd worden verbrijzeld’, is daarbij het gevleugelde gezegde. Devon komt er dan ook héél snel achter dat het werken in een ziekenhuis in de werkelijkheid anders is dan hoe hij het zich had voorgesteld. Samen met Conrad, en natuurlijk het overige personeel, probeert hij er echter het beste van te maken.

The Resident is in het hier en nu al weer toe aan zijn vijfde seizoen. Dat kwam (via een wekelijkse release) in 2021 al uit. Aflevering 10 ging in december in première, maar daarna brak de ‘winterstop’ aan. Op 1 februari werd de boel weer opgestart op 1 februari, maar in Nederland ligt de ziekenhuisserie nog op zijn gat…

Hoe dan ook, als je de serie nog niet gezien hebt, heb je nog wel wat afleveringen te gaan alvorens je bij bent. Maar The Resident is die investering waard, gezien ook het cijfer op ratingwebsite IMDb: een knappe 7,9!

Bekijk de trailer van The Resident

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?