Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Tokyo Vice

De komst van HBO Max naar ons land betekent dat we opeens de beschikking hebben over een schat aan nieuwe series! En de desbetreffende streamingdienst is áltijd in beweging: elke maand komen er nieuwe shows uit. Tokyo Vice bijvoorbeeld.

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Tokyo Vice

Tokyo Vice is verser dan vers, want de serie ging begin april pas in première en sindsdien worden er wekelijks nieuwe afleveringen gereleaset. De show is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat van Jake Adelstein. De Amerikaanse journalist verhuist naar Tokio en leert daar de Japanse taal. Vervolgens is het zijn missie om een baantje te bemachtigen bij een van de grootste kranten van Japan en daarin slaagt hij, waardoor hij de eerste buitenlandse journalist van het dagblad wordt. Onder de vleugels van een Japanse detective komt hij vervolgens langzaam terecht in de kleurrijke onderwereld van Tokio waar hij kennismaakt met de yakuza, de Japanse maffia.

Daniel Radcliffe out, Ansel Elgort in

Eigenlijk was het de bedoeling dat Tokyo Vice een film zou worden met Daniel Radcliffe in de hoofdrol, maar dat project kwam nooit helemaal van de grond. Het idee werd omgeturnd door regisseur Michael Mann (Heat, The Insider) en ‘Harry Potter’ (Radcliffe) werd ingeruild voor Ansel Elgort (Baby Driver). De hierboven genoemde detective, Hiroto Katagiri genaamd, wordt gespeeld door een andere grote naam: Ken Watanabe (bekend van onder meer The Last Samurai en Inception).

Tokyo Vice wordt behoorlijk goed ontvangen, met een knappe 8,3 op ratingwebsite IMDb en 84 procent ‘fresh’ op Rotten Tomatoes. So far so good, al kunnen we natuurlijk nog geen definitief oordeel vellen over de serie, omdat die nog in volle gang is!

Bekijk de trailer van Tokyo Vice

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?