Verwijderalarm

Gossip Girl, Sons of Anarchy en How I Met Your Mother verdwijnen van Netflix

De klappen voor seriefans zijn eigen december hard. Gossip Girl, Sons of Anarchy en How I Met Your Mother zullen namelijk verwijderd worden van Netflix. Eerder deze week konden we ook al naar buiten brengen dat The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel Air zouden gaan vertrekken. Zo worden het erg donkere dagen rondom de jaarwisseling.

Nu is het echt gedaan met Gossip Girl

De afgelopen jaren was een vertrek van Gossip Girl al vaker dichtbij. De rechten werden toen telkens op het laatste moment verlengd, waarbij Netflix wel liet weten dat het verblijf van de serie wel een keer eindig zou zijn. Nu lijkt dat dus het geval. Op 31 december gaat Gossip Girl in niet alleen in Nederland verdwijnen van Netflix, maar in heel veel landen. Daarmee lijkt de deal dan echt beklonken te zijn.

Motoren en de zoektocht naar de liefde

Ook voor Sons of Anarchy en How I Met Your Mother lijkt het nu toch echt klaar te zijn. Eerder verdwenen er al eens een aantal seizoenen van Sons of Anarchy, maar deze kwamen vervolgens toch weer terug. How I Met Your Mother heeft deze problemen nog niet eerder ondervonden. De reeks verdween in een eerder stadium al wel in de Verenigde Staten en nu is het dus ook zover in Nederland.

Wat komt er voor terug?

De grote vraag is of Netflix de rechten van een aantal van deze series op het laatste moment toch nog weet te verlengen. En zo niet, welke series komen ervoor in de plaats? Wat al bekend is, is dat op 1 januari in ieder geval Seinfeld zal debuteren op Netflix. Op dezelfde dag komt het slotseizoen van Modern Family en worden – uitgaande van het ritme van de afgelopen jaren – ook nieuwe afleveringen van The Blacklist en How To Get Away With Murder verwacht. Later in januari komt Dawson’s Creek naar Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?