Laatste nieuws over Netflix

Gossip Girl weer terug op Netflix!

gossipgirl
Het heeft ruim een week geduurd, het leven zonder Gossip Girl op Netflix. De serie werd op 8 september verwijderd uit het aanbod van Netflix en dat resulteerde in een stroom aan reacties van teleurgestelde klanten van de streamingdienst. Het wegvallen van deze populaire serie was een grote tegenvaller van veel abonnees.

Toen een paar dagen later ook verschillende seizoenen van andere topseries verdwenen en dit om een technische fout bleek te gaan, ontstond er hoop dat Gossip Girl ook terug zou keren. Toen het mankement was opgelost waren alle seizoenen van de topseries weer terug, maar Gossip Girl was nog altijd onvindbaar. Helaas… Contact met de klantenservice van Netflix leverde toen echter wel hoopgevende berichten op. Netflix zou er achter de schermen namelijk wel mee bezig zijn om het verwijderen van Gossip Girl ongedaan te maken. Een officiële bevestiging van Netflix bleef echter uit, waardoor er toch weer twijfels ontstonden. Aan die twijfels is vandaag, 18 september, een einde gekomen. We kunnen weer genieten van alle zes seizoenen van Gossip Girl op Netflix!

Gossipgirl terug op Netflix

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Netflix korte tijd nadat een titel is verwijderd weer toevoegt aan het aanbod. Een paar weken geleden gebeurde hetzelfde met Frozen. De populaire animatiefilm werd door Netflix verwijderd en dat haalde zelfs de krant. Al snel had Netflix het voor elkaar om de rechten voor Frozen opnieuw vast te leggen en sinds 9 september kan er weer naar Frozen gekeken worden. Voor Gossip Girl geldt dus hetzelfde. Ook hiervan heeft Netflix de rechten alsnog weten te verlengen.

Overigens blijft het verwijderen van films en series door Netflix een terugkerend patroon. De streamingdienst is continu bezig om het aanbod te verversen. Naast dat er dus regelmatig nieuw aanbod wordt toegevoegd, verdwijnen er ook zo nu en dan titels. Inmiddels weten we dat september een drukke maand is, waarbij er heel veel nieuwe titels worden toegevoegd, maar er ook heel veel wordt verwijderd. Dat heeft te maken met het feit dat september in 2013 de maand van lancering van Netflix in Nederland was.

Om te voorkomen dat je steeds tegen een teleurstelling aanloopt als een serie onverwacht wordt verwijderd geven wij één of twee keer per maand een verwijderalarm af. Hierin proberen we een zo’n compleet mogelijk overzicht te geven van titels die zijn verwijderd of binnenkort worden verwijderd. Zelf kun je overigens ook controleren of een titel op de nominatie staat om te verdwijnen. Dat kan door bij een titel te klikken op ‘details’. Hier staat dan ‘beschikbaar tot’ aangegeven als deze film of serie snel zal verdwijnen.

Keren Lost, Fringe en andere series ook terug op Netflix?

Nu Gossip Girl terug is op Netflix is dat al een hele opluchting, maar niet alleen deze serie werd gemist. Ook het wegvallen van series als Lost, Fringe en Warehouse 13 was een flinke aderlating. Het is nog niet duidelijk of deze series op korte termijn ook terugkeren. Het is echter inmiddels wel duidelijk dat het helpt om bij Netflix aan te geven dat een titel gemist wordt. Frozen en Gossip Girl zijn hier het bewijs van. Daarnaast had Netflix-Nederland.nl gisteren nog contact met de klantenservice van Netflix. Hier werd toen aangegeven dat het daadwerkelijk zin heeft om door te geven welke film of serie je mist. “Ik kan zeker nog een melding maken naar ons content team, hoe meer meldingen hoe beter. Die worden verzameld, en dan gaat ons content team er mee naar naar de producenten, zo kunnen we aangeven dat er genoeg klanten op wachten”, aldus de klantenservice van Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?