Verwijderalarm

Gotham eind juni voor het laatst te zien op Netflix

Eind juni is het weer raak met een grote serie. Ditmaal zal Gotham van Netflix gaan verdwijnen. Deze DC-serie over Batham en consorten bestaat uit vijf seizoenen en is op vrijdag 30 juni voor het laatst te zien op de streamingdienst.

Serie van FOX

Dat Gotham uiteindelijk van Netflix zou gaan verdwijnen komt niet als een verrassing. Het is namelijk een serie die oorspronkelijk werd uitgezonden op FOX. Deze Amerikaanse zender maakt onderdeel uit van de Disney-familie, waardoor deze serie ook uiteindelijk naar Disney+ zou gaan verkassen. Nu is het dus zover, vier jaar na de release van het laatste seizoen.

Honderd afleveringen

Gotham liep van 2014 tot en met 2019, bestond uit vijf seizoenen en in totaal exact 100 afleveringen. Bedenker was Bruno Heller, ook bekend van The Mentalist. In Gotham zitten we in de DC-wereld van Batman, alleen die komt er niet in voor. Want het speelt zich namelijk af in de jaren voor Batman op het toneel kwam.

Rechercheur James Gordon

In Gotham draait het om rechercheur James Gordon, gespeeld door Ben McKenzie. Hij moet de moord op Thomas en Martha Wayne – de ouders van Bruce Wayne aka Batman – oplossen. In de loop van de seizoenen leren we steeds meer bekenden tegen zoals Penguin, Riddler, Catwoman, Joker, Two-Face en Poison Ivy. Van hen krijgen we de oorsprong van hun entree in de stad te zien. En op het criminele pad.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?