Laatste nieuws over Netflix

Griezelen geblazen op Netflix met Archive 81!

Het horrorgenre heeft op Netflix een behoorlijke vlucht genomen in de laatste jaren, vooral door The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor en Midnight Mass. Binnenkort wordt het echter wéér griezelen geblazen, maar dan met Archive 81!

Gevaarlijke sekte

Archive 81 komt volgende maand, op 14 januari 2022 om precies te zijn, al uit op Netflix. De spiksplinternieuwe horrorserie vertelt het verhaal van archivaris Dan Turner (gespeeld door acteur Mamoudou Athie), die de schone taak op zich neemt om een aantal beschadigde videobanden afkomstig uit 1994 te restaureren. Opeens stuit hij echter op het werk van documentairemaakster Melody Pendras (Dina Shihabi), waarna zijn leven een hele nieuwe wending neemt. Hij raakt namelijk betrokken bij haar onderzoek naar een bijzonder gevaarlijke sekte, die opereert vanuit ‘The Visser Building’.

De serie bewandelt twee verschillende paden: er worden twee tijdlijnen verkend. Hoe dan ook: Dan raakt langzaam maar zeker compléét geobsedeerd door het lot van Melody, want wat is er nou precies met haar gebeurd? Ze ontmoette een angstaanjagend einde, 25 jaar geleden, dat is duidelijk. Maar kan Dan haar daar alsnog van redden?

Horror én kwaliteit

Archive 81 komt van de hand van de beide filmmakers Rebecca Sonnenshine en James Wan, en dat belooft wel wat. Sonnenshine was als producente namelijk betrokken bij The Vampire Diaries en The Boys, waar Wan aan de wieg stond van het Conjuring-universum. Horror mét kwaliteit dus, twee zaken die niet altijd verenigbaar zijn.

Mamadou Athie (The Get Down, Uncorked) en Dina Shibabi (Jack Ryan, Daredevil) spelen dus de hoofdrollen, die van Dan Turner en Melody Pendras. Bijrollen worden vertolkt door: Martin Donovan, Matt McGorry, Julia Chan, Evan Jonigkeit, en Ariana Neal. Zij spelen de rollen van respectievelijk Virgil, Mark, Anabelle, Samuel en Jess.

Archive 81 op Netflix

Seizoen 1 van Archive 81 telt acht afleveringen, maar er is een grote kans dat de horrorserie verlengd wordt. Althans… de show is gebaseerd op een podcast, met dezelfde naam: hier te vinden, en die heeft al drie seizoenen. Er is dus genoeg sourcemateriaal voor méér Archive 81, maar dan is het wel belangrijk dat de serie aanslaat op Netflix. Vanaf 14 januari 2022 kunnen we zien of de show écht een hit wordt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?