Laatste nieuws over Netflix

Groei klantenbestand Netflix valt tegen

Voor de derde keer dit jaar heeft Netflix de kwartaalcijfers bekend gemaakt. Waar het de voorgaande kwartalen een en al hosanna was waren er nu ook minder positieve geluiden. Het Amerikaanse bedrijf groeide minder hard dan verwacht en dat had ook zijn weerslag op de beurs, want de koers daalde op de nabeurs met 24 procent.

De tegenvallende cijfers zitten hem vooral in het aantal nieuwe abonnees. Netflix had verwacht de afgelopen drie maanden 1,37 miljoen nieuwe abonnees te verwelkomen in Amerika, maar dit aantal bleef steken op 980.000 nieuwe leden. Wereldwijd viel de groei ook wat tegen. In plaats van 3,7 miljoen nieuwe abonnees sloten ‘slechts’ 3 miljoen mensen zich aan bij Netflix. De VOD-dienst denkt wel een legitieme verklaring te hebben voor de mindere cijfers. De abonnementsprijzen werden een aantal geleden maanden verhoogd, waardoor het klanten is misgelopen. Voor het komende kwartaal rekent Netflix op 1,85 miljoen nieuwe abonnees op de thuismarkt.

Overigens wil dit niet zeggen dat het slecht gaat met Netflix. Ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar maakte het bedrijf flink meer omzet. Een stijging van 40 procent om precies te zijn. Dit komt neer op een omzet van 1,2 miljard dollar. De nettowinst bedroeg over het afgelopen kwartaal 59 miljoen dollar, waar dat vorig jaar nog 32 miljoen dollar was in dezelfde periode. Overigens valt in de brief aan aandeelhouders te lezen dat Netflix nu ook winst maakt in de landen buiten de Verenigde Staten. Hier vallen België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Frankrijk overigens niet onder. Netflix werd in deze landen een maand geleden pas gelanceerd. Deze abonnees zitten dus nog in hun gratis proefmaand en zorgen dus nog niet voor omzet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?