Laatste nieuws over Netflix

Groen licht van Netflix voor Marseille seizoen 2

Marseille seizoen 2

Marseille seizoen 2
Netflix heeft groen licht gegeven voor Marseille seizoen 2. Een maand nadat de eerste Franstalige Netflix Original is gelanceerd is via het televisieprogramma Télé-Loisirs bekend geworden dat er een vervolg zal komen op het eerste seizoen, waarin Gérard Depardieu de hoofdrol heeft.

Netflix Originals zijn erg belangrijk voor de streamingdienst. Omdat het eigen content is hoeven er geen afspraken gemaakt te worden over het verkrijgen van licenties. Deze zijn immers in het bezit van Netflix zelf en kunnen daarom overal ter wereld aangeboden worden. Nu Netflix bijna wereldwijd beschikbaar is worden er in verschillende landen Originals opgenomen. Vandaag werd bijvoorbeeld bekend dat ook India een Netflix Original krijgt. Frankrijk was afgelopen maand al aan de beurt met Marseille, dat als een soort kruising tussen House of Cards en Boss gezien kan worden. De kritieken waren dermate positief dat er een tweede seizoen van Marseille is besteld.

Marseille seizoen 2

Marseille speelt zich af in de havenstad in Zuid-Frankrijk. Als burgemeester van Marseille heeft Robert Taro jarenlang samengewerkt met Lucas Barres. Barres is door Taro klaargestoomd om het stokje van hem over te nemen. Barres is als familie voor de Taro’s, maar als de verkiezingen voor de deur staan en Barres een spreekwoordelijk mes in de rug van Taro steekt besluit de burgemeester in de tegenaanval te gaan. Het moddergooien begint en het wordt niet alleen mentaal een zware strijd, ook fysiek wordt het pittig. Na acht afleveringen was er sprake van een ware cliffhanger, waardoor er haast wel een tweede seizoen moest volgen van Marseille. Gelukkig zal deze ook komen, met vermoedelijk overwegend dezelfde cast. Wanneer Marseille seizoen 2 op Netflix te zien is, is nog niet bekend. Vermoedelijk zal dat in de zomermaanden van 2017 zijn.