Laatste nieuws over Netflix

Grote onthulling in eerste teaser Snowpiercer seizoen 2

Deze maandag voor het eerst sinds maanden geen aflevering van Snowpiercer. Seizoen 1 is afgerond en het is wachten op seizoen 2. Daarvan kunnen we al wel de eerste beelden tonen, want het seizoen is (voor een groot deel?) al opgenomen.

Let op: Dit artikel bevat spoilers

De strijd op de trein is nog niet voorbij

Een seizoen lang is er gestreden om de macht op de trein. De laatste overlevenden op aarde willen allemaal aan het roer staan. De huidige elite wil hun plekje verdedigen, terwijl de mensen uit de staart eindelijk uit het verdomhoekje willen komen. Het levert bloederige veldslagen op, waarbij de klassenstrijd voorop staat. Tot de laatste minuten van het eerste seizoen. De rebellen hebben de macht overgenomen, maar er blijken meer mensen te zijn die nog leven… Want er komt een tweede trein aan!

Mr. Wilford

Een groot vraagteken in het eerste seizoen was Mr. Wilford. De bedenker van de trein was een mythe en zorgvuldig in stand gehouden door Melanie. Mr. Wilford zou namelijk nooit aan boord zijn geweest en in de vrieskou zijn overleden. Maar opeens kwam daar een andere trein die de regie over nam van Snowpiercer. Zat Mr. Wilord op deze trein? Het was één van de cliffhangers aan het einde van seizoen 1, de eerste teaser van seizoen 2 geeft direct antwoord.

Big Alice neemt de regie over?

Mr. Wilford leeft en wordt gespeeld door Sean Bean. De Britse acteur was eerder te zien in onder meer Game of Thrones en The Lord of the Rings. Nu zal hij een grote rol gaan spelen, want met de tweede trein – Big Alice – neemt hij de regie mogelijk over van Snowpiercer. Tegelijkertijd is het de grote vraag hoe het verder gaat met Melissa, nu haar dochter óók nog blijkt te leven. En weet Andre zijn status als leider vast te houden. Want het muiten is inmiddels alweer begonnen.

Opnames seizoen 2

Ruim voor de start van de uitzendingen van Snowpiercer waren de opnames voor het tweede seizoen al begonnen. Zo was het tweede seizoen dan ook zo goed als afgerond voor de productie werd stilgelegd door het coronavirus. Zodra er weer gefilmd kan worden zal het seizoen dan ook snel zijn afgerond. Het is dan ook mogelijk dat het tweede seizoen vrij snel verschijnt. Dit is wel afhankelijk van de plannen van TNT. Deze Amerikaanse omroep heeft de eerste rechten in handen, Netflix mag Snowpiercer vervolgens wereldwijd streamen.

Bekijk de teaser van Snowpiercer seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?