Laatste nieuws over Netflix

Hannah Baker keert niet terug voor 13 Reasons Why seizoen 3

Hannah Baker 13 Reasons Why seizoen 2

Mocht 13 Reasons Why op Netflix voorzien worden van een derde seizoen, dan zal dat zeer waarschijnlijk zonder Hannah Baker gebeuren. Katherine Langford, de actrice die voor de razendpopulaire Netflix-serie in de huid kruipt van Hannah Baker, heeft uitgebreid gesproken met Entertainment Weekly over onder meer een mogelijk derde seizoen. Let op: Dit bericht bevat spoilers over seizoen 2 van 13 Reasons Why.

Hannah Baker

In het eerste seizoen van 13 Reasons Why werden we door middel van cassettebandjes meegenomen in het verhaal van Hannah Baker en waarom ze zelfmoord had gepleegd. In seizoen 2 stond de rechtszaak centraal en zagen we hoe er afscheid werd genomen van Hannah Baker. Dat afscheid lijkt nu wel heel definitief, want Katherine Langford is niet van plan om terug te keren voor een derde seizoen. “Ik denk dat het voor het tweede seizoen belangrijk was om Hannah terug te hebben.”

Eigenlijk had Katherine persoonlijk het idee dat het na één seizoen al klaar was voor haar. “Voor het tweede seizoen terugkeren was een flinke uitdaging, omdat ik Hannah wel speelde, maar ook weer niet echt. De grote uitdaging was dat we het verhaal van het personage volledig verteld hadden en dan moet je terugkeren met een versie die is gemaakt vanuit de ogen van een ander personage. Dat heeft erg veel vertrouwen nodig.”

Geen Hannah Baker in 13 Reasons Why seizoen 3

Mocht er een derde seizoen komen van 13 Reasons Why, dan keert Hannah Baker daar niet in terug. “Het voelde als de juiste tijd om afscheid te nemen. Voor mezelf liet ik Hannah in seizoen één al gaan. In seizoen 2 was het tijd voor Clay om afscheid te nemen van haar. Ik was in staat om Clay te helpen bij die reis.”

Netflix heeft nog geen uitspraken gedaan over een mogelijk derde seizoen van 13 Reasons Why. Alles daarover lees je in ons artikel: Wanneer komt 13 Reasons Why seizoen 3?