Laatste nieuws over Netflix

Happy little trees! Bob Ross komt naar Netflix

Het is misschien wel één van de meest bekende cultprogramma’s. Bob Ross en zijn schilderprogramma. Hoe hij je meeneemt van een wit doek naar een prachtig landschap. Noem het ideale wegdroomtelevisie. Je zapt er langs en je blijft altijd hangen. Binnenkort kun je ook naar Bob Ross kijken op Netflix!

Happy little trees

Het programma The Joy of Painting heeft iedereen wel een keer gezien. Bob Ross was door zijn grote krullenbos al een opvallende verschijning. zijn programma en onliners deden de rest. Vooral de ‘Happy little trees’ wanneer Ross met een paar bijna argeloze bewegingen een heel bos vol bomen wist te schilderen. Het fascineerde iedereen. Netflix komt nu met een speciale documentaire over Bob Ross.

The Joy of Painting

Er zijn nooit eerder vertoonde beelden over de landschapsschilder. In Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Gre laat zien hoe hij zijn programma maakte. Maar ook hoe het achter de schermen lang niet altijd zo vrolijk was. Robert Norman Ross, zoals de schilder volledig heet, presenteerde The Joy of Painting van 1983 tot 1994. Het is nu 25 jaar geleden dat hij overleed, maar vergeten is hij allerminst.

Gevochten om zijn nalatenschap

De documentaire is gemaakt door Joshua Rofé en zal ook het schokkende en niet eerder vertelde verhaal brengen. Want terwijl hij iedereen stimuleerde en positief benaderde, werd er steeds meer gevochten om het imperium dat er rond hem was gebouwd. De mensen die hij vertrouwde lieten hem in de steek en ook na zijn dood werd er nog gevochten door zijn voormalig partners om de nalatenschap. Een trailer is nog niet verschenen, wel is er een releasedatum. Vanaf 25 augustus is de docu te zien.

Bekijk een aflevering van The Joy of Painting met Bob Ross

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?