Laatste nieuws over Netflix

Harlan Coben blij: “Meer series maken op Netflix”

De series gebaseerd op de boeken van Harlan Coben zijn een groot succes op Netflix. Al ruim een handvol aan series zijn er de laatste jaren verschenen zoals Safe, The Stranger, El Inocente en het recente Stay Close. Coben heeft een deal om veertien boeken te verfilmen en heeft er al oren naar om dit te verlengen!

Series in veel talen

Sinds 2018 zijn er veertien boeken van Coben geselecteerd om te verwerken tot series. Behalve Engelse bewerkingen zijn er inmiddels ook boeken verfilmd tot Spaanse, Franse en Poolse series. De huidige samenwerking loopt tot en met 2023, maar als het aan Coben ligt gaat het daar niet stoppen. “Ik hoop dat we op deze manier kunnen blijven doorgaan.”

Wat komen gaat

Dit laat de bestsellerwriter optekenen aan Deadline. “Netflix is een prettige partij om mee samen te werken en ze geven me de vrijheid om met andere partijen te werken als ik dat wil.” De release van Stay Close verwarmde Coben. “Ik vind het een geweldige gedachte dat er op 31 december iemand in Los Angeles op een knop drukt en er dan mensen in 190 landen naar mijn serie kunnen kijken.” Het eerstvolgende project zal vermoedelijk Hold Tight zijn, een vervolg op The Woods. Ook wordt er gewerkt aan Run Away.

➡ Alle Harlan Coben-series op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?