Laatste nieuws over Netflix

Hastings: “Aanbod Netflix overal gelijktrekken”

huidiguiterlijk

Mochten de huidige hersenspinsels van de Netflix-leiding waarheid worden, dan kunnen we in Nederland een forse uitbreiding verwachten van het aanbod op Netflix. De streamingdienst overweegt namelijk om het aanbod in alle aangesloten landen gelijk te gaan trekken. De belangrijkste redenen hiervoor is het tegengaan van piraterij én het illegaal gebruik van VPN. Netflix denkt na over een oplossing, al laat Joris Evers weten dat dit nog jaren zal gaan duren.

VPN en illegaal downloaden

Vorige maand werd nog bekend dat Netflix, onder druk van de entertainmentindustrie, het gebruik van VPN wil gaan aanpakken. Door gebruik te maken van een VPN kun je bijvoorbeeld het Amerikaanse aanbod van Netflix bekijken. De entertainmentindustrie wil dit voorkomen, want ze proberen juist in ieder land rechten te verkopen. Als kijkers via een omweg de film of serie al hebben gezien, blijft er niets meer over om te verkopen. Tevens wordt er nog altijd veel illegaal gedownload, met name in Nederland.

Beste oplossing

Begint dit kalenderjaar sprak CEO Reed Hastings zijn zorgen uit over de groei van Popcorn Time, waarbij hij Nederland benoemde. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws spreekt hij zich nu duidelijk uit. “De beste oplossing voor de VPN-servers is om internationaal hetzelfde aanbod te handhaven, zodat niemand nog de nood voelt om met de VPN-server te rommelen. Zo kunnen we ook eindelijk werken aan het echte probleem: piraterij.” Als het aan Hastings ligt gaat het aanbod dus in alle landen gelijk worden getrokken. Het grote struikelblok is dus de rechtenkwestie.

UPDATE: Woensdag 20 mei

In hoever het huidige denkproces ook zal worden omgezet in daden – en hoe realistisch dit is met alle rechten – is dan ook nog onduidelijk. Daarom namen we als Fansite contact op met Joris Evers, de Europese vertegenwoordiger van Netflix. “Uiteindelijk willen we een wereldwijde dienst aanbieden met titels die wereldwijd te bekijken zijn, maar dat gaat zeker nog een aantal jaren duren.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?