Laatste nieuws over Netflix

Hearstopper seizoen 3: Alles wat we al weten

Hearstopper seizoen 2 staat pas net op Netflix, maar we weten al dat er hard gewerkt wordt aan het derde seizoen van de show. Wat weten we echter nog meer? Kunnen we je al het een en ander vertellen over het vervolg van het verhaal bijvoorbeeld? Je leest het in dit artikel!

Heartstopper seizoen 2

In het tweede seizoen van Heartstopper ging de vriendengroep uit de serie op schoolreis naar Parijs. Nick en Charlie probeerden om hun relatie meer ‘vorm’ te geven. Bij hun vrienden konden ze zichzelf zijn: een koppel. Maar op school was dat nog niet het geval. Nick zat namelijk met zijn coming-out in zijn maag en was bang dat zijn rugbyteam hem niet langer zou accepteren. Dat maakte het er voor de twee niet makkelijker op, zeker niet toen Ben zich ook al ging bemoeien met wat er gaande was. Daarnaast dook Nicks broer David (Jack Barton) opeens op.

Plot seizoen 3

Omdat Heartstopper gebaseerd is op de gelijknamige comics van Alice Oseman weten we al waar het verhaal (ongeveer) naartoe gaat. Het tweede seizoen behandelde volume 3 van de strips en voor het derde seizoen gaan we dus naar volume 4. De synopsis van het nieuwe boek luidt als volgt: “Charlie dacht niet dat Nick ooit hetzelfde voor hem zou voelen, maar nu zijn ze officieel vriendjes. Charlie begint zich klaar te voelen om die vier kleine woorden te zeggen: ‘ik hou van jou’. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft veel aan zijn hoofd – niet in de laatste plaats het  zijn vader vertellen over zijn geaardheid, en het feit dat Charlie mogelijk een eetstoornis heeft. Terwijl de zomer overgaat in de herfst en een nieuw schooljaar begint, staan Charlie en Nick op het punt om veel te leren over wat liefde betekent.”

Cast

Hoogstwaarschijnlijk keren de bekende gezichten van Heartstopper weer terug voor seizoen 3, dat betekent:

 • Joe Locke als Charlie
 • Kit Connor als Nick
 • Yasmin Finney als Elle
 • William Gao als Tao
 • Corinna Brown als Tara
 • Kizzy Edgell als Darcy
 • Tobie Donovan als Isaac
 • Rhea Norwood als Imogen
 • Olivia Colman als Sarah
 • Jenny Walser als Tori
 • Leila Khan als Sahar

Komt er ook een Heartstopper seizoen 4?

De seizoenen 2 en 3 van Heartstopper werden gelijktijdig aangekondigd door Netflix, in mei 2022 al. Of er ook een vierde seizoen komt weten we echter nog niet. Dat is vermoedelijk afhankelijk van het seizoen dat nu bij de streamingdienst te bekijken is, het tweede dus, én het aankomende derde seizoen. Zijn de kijkcijfers wederom geweldig, dan wordt de show hoogstwaarschijnlijk wel verlengd. Zo niet, dan loopt hij gevaar om gecanceld te worden. Alice Oseman heeft er in ieder geval nog geen genoeg van, dus het bronmateriaal zal niet opdrogen…

Loopt Heartstopper 3 vertraging op?

Het zal je niet ontgaan zijn: er wordt gestaakt in Hollywood. Scriptschrijvers staken, acteurs staken, maar voor Oseman geldt dat niet. Zij is niet aangesloten bij de Writers Guild of America. Aan The Hollywood Reporter vertelt ze: “We zijn al begonnen aan het script. Of nou ja, wij, wij… daarmee bedoel ik mezelf, ik ben al begonnen aan het script. En wat dat betreft werk ik samen met Patrick Walters, die uitvoerend producent is, en ook Lauren James, een editor die ik gebruik als klankbord. Maar het schrijven, dat doe ik zelf. En ik ben dus al begonnen aan seizoen 3. Dat betekent dat ik het druk heb, het is ontzettend, óntzettend intens allemaal. Het verhaal moet binnenkort af zijn, zodat er geen hele lange periode tussen de seizoenen 2 en 3 zit!”

Heartstopper seizoen 3 op Netflix

Nu moeten we nog één vraag beantwoorden: wanneer komt het derde seizoen van Heartstopper precies op Netflix te staan. Nou, dat zal hoogstwaarschijnlijk aan het einde van 2024 zijn. De makers en de acteurs hebben wel een jaartje nodig om nieuwe afleveringen te maken en voordat het zover is moet het verhaal natuurlijk al op de plank liggen. Daar is Oseman in ieder geval hard mee bezig, dus als het productieproces geen vertraging oploopt moet eind 2024 wel gehaald worden!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?