Laatste nieuws over Netflix

Heartstopper seizoen 3: we hebben een releasemaand!

Er wordt door menigeen reikhalzend uitgekeken naar het derde seizoen van Heartstopper, en dat zit er nu écht aan te komen. Het is immers pas echt officieel als er een releasedatum is, en die hebben we nu! Althans… we hebben een releasemaand!

Heartstopper seizoen 3

Netflix heeft namelijk een zogenaamde ‘behind-the-scenes-video’ gepubliceerd, waarin niet alleen een kijkje achter de schermen wordt geboden, maar ook de releasedatum van seizoen 3 wordt onthuld. “De reactie op seizoen 2 was goed voor ons zelfvertrouwen”, vertelt een van de acteurs, om zich vervolgens op het aankomende derde seizoen te richten. “Jullie moeten het zien. Er is veel spanning. Seksuele spanning, liefde, iedereen is van de partij.”

Script

Scriptschrijfster Alice Oseman deed een half jaartje geleden al een boekje open over het nieuwe seizoen: “We zijn al begonnen aan het script. Of nou ja, wij, wij… daarmee bedoel ik mezelf, ik ben al begonnen aan het script. En wat dat betreft werk ik samen met Patrick Walters, die uitvoerend producent is, en ook Lauren James, een editor die ik gebruik als klankbord. Maar het schrijven, dat doe ik zelf. En ik ben dus al begonnen aan seizoen 3. Dat betekent dat ik het druk heb, het is ontzettend, óntzettend intens allemaal. Het verhaal moet binnenkort af zijn, zodat er geen hele lange periode tussen de seizoenen 2 en 3 zit!”

Verhaal

Omdat Heartstopper gebaseerd is op webcomics, weten we ook al waar seizoen 3 over gaat. We zullen het verhaal niet spoilen, maar het richt zich op Volume 4 van de comics. Dat betekent dat de hoofdpersonen te maken krijgen met een pittige verandering: ze laten de ene school achter zich voor de andere.

Heartstopper seizoen 3 op Netflix

Oké, tijd voor het moment suprême: de daadwerkelijke releasedatum. Of… de releasemaand, want een exacte datum hebben we niet. Vanaf oktober 2024 kun je in ieder geval aan de slag met spiksplinternieuwe afleveringen. Nog zeven maanden te gaan!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?