Laatste nieuws over Netflix

Heb jij de nieuwe hitserie The Glory al ontdekt?

Heb jij de Koreaanse dramaserie The Glory al ontdekt? Wereldwijd gezien hebben we het namelijk over een flinke hit, een klein beetje in de geest van Squid Game. Daarom is het de hoogste tijd dat je op ontdekkingstocht gaat!

The Glory immens populair

Ook in Nederland staat The Glory namelijk in de lijst met best bekeken series, op plekje numero 3 van de top 10. En dat betekent dat er ook in ons ‘kikkerlandje’ vrij massaal op de Koreaanse serie ingeschakeld wordt. Op het sociale medium Twitter wordt de show ‘een aanrader’ genoemd en lezen we bijvoorbeeld: “Zo goed gemaakt. En ik zat op het puntje van mijn stoel!” Nou, dat belooft wat. Maar… waar gaat The Glory precies over?

Verhaal The Glory

Het betreft dus een dramaserie, een duistere dramaserie welteverstaan. Het hoofdpersonage heet Moon Dong-Eun (gespeeld door actrice Song Hye-Kyo), en zij moest vanwege schoolgeweld van school af. Sindsdien spoken er echter wraakgedachten door haar hoofd. Haar belangrijkste misbruiker is inmiddels getrouwd en heeft een kind gekregen. En uitgerekend Moon wordt de huisonderwijzeres van dit kind als hij naar de basisschool gaat. Zo begint haar lange en ook moeilijke ‘pad van wraak’. En dat richt zich niet alleen op de hoofddader, maar ook op al diegenen die getuige waren van al het zinloze geweld, maar ondertussen niets hebben gedaan…

Koreaans succes op Netflix

Seizoen 1 van The Glory bestaat uit zestien afleveringen en wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een razendknappe 8,0. Het is de zoveelste (wereldwijde) Koreaanse hit op Netflix, na onder meer Squid Game, al werd dat pas écht een sensatie, All Of Us Are Dead en Hellbound. The Glory wordt echter beter beoordeeld dan de laatste twee series en staat wat betreft het IMDb-cijfer op gelijke hoogte met Squid Game.

Krijgt The Glory een tweede seizoen?

Overigens is het nog niet bekend of The Glory ook een tweede seizoen krijgt. De kans is groot dat dit wél gebeurt, gewoonweg omdat seizoen 1 zo goed bekeken wordt. Om dit mogelijk te maken zou er wel een klein verschuivinkje gemaakt moeten worden in het verhaal, maar als we uitleggen waarom geven we te veel weg. Heb je The Glory nog niet ontdekt, dan is het in ieder geval de hoogste tijd dat ook jij eraan gelooft!

Bekijk de trailer van The Glory

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?