Laatste nieuws over Netflix

Heftige midseason break Riverdale: Serie ligt drie maanden stil

Slecht nieuws voor de fans van Riverdale. De serie keerde in januari terug voor gloednieuwe afleveringen, maar inmiddels is duidelijk dat de serie van The CW binnenkort liefst drie maanden stil ligt. Dat heeft alles te maken met een midseason-break waar we in april mee te maken krijgen.

Deal met The CW

Netflix sloot bij het begin van Riverdale een deal met The CW waardoor we altijd razendsnel aan de slag kunnen met nieuwe afleveringen van de serie. Door die samenwerking is Netflix echter ook afhankelijk van het uitzendschema van The CW wat betreft het lanceren van nieuwe afleveringen van Riverdale. Daardoor ligt Riverdale binnenkort een paar maanden stil. De serie krijgt namelijk te maken met een midseason break waardoor we het liefst drie maanden moeten doen zonder de reeks.

De pauze van Riverdale gaat op 31 maart in. Dat betekent dat kijkers in de Verenigde Staten op woensdag 31 maart nog aan de slag kunnen met de tiende aflevering van de serie, maar dat het daarna precies drie maanden wachten is op aflevering 11. In Nederland betekent dat dat op 1 april aflevering 10 van Riverdale op Netflix verschijnt. Daarna zullen we moeten wachten tot 8 juli totdat de twaalfde aflevering verschijnt en wekelijks de overige resterende afleveringen gelanceerd worden. Naar verwachting zullen de makers ons voor de midseason-break alvast achterlaten met wat onbeantwoorde vragen.

Cliffhanger

Riverdale seizoen 5 is op Netflix alweer zes afleveringen onderweg. Het seizoen begon met drie afleveringen die we nog tegoed hadden van seizoen 4. Die episodes konden eerder niet worden opgenomen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Na die drie afleveringen kregen fans te maken met een tijdsprong van liefst zeven jaar en sindsdien is de serie in een nieuwe directie aan het bewegen. Daardoor zagen we aardig wat veranderingen in de verhaallijnen van de personages en de relaties. Dat zal de komende afleveringen alleen maar verder uitgebreid worden. Het vijfde seizoen van Riverdale bestaat uit in totaal negentien afleveringen.

Bekijk het volledige uitzendschema van Riverdale seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?