Laatste nieuws over Netflix

Het effect van het downloadverbod op Netflix

Voor veel mensen was er gisteren slecht nieuws. In Nederland werd met onmiddellijke ingang een downloadverbod van kracht. Dit houdt dus in dat het sinds gisteren, 10 april 2014, illegaal is om films en dergelijke te downloaden. Voor online streamingsdiensten als Netflix kan het downloadverbod juist positief uitvallen.

Nederland was een van de weinige landen waar het nog niet illegaal was om te downloaden. In ons land wordt er flink veel gedownload en met name films en series zijn daarin erg populair. Producenten lopen hierdoor veel inkomsten mis. Ter compensatie werd in Nederland de thuiskopieheffing in het leven geroepen. Dit hield in dat je bij aankoop van bijvoorbeeld een CD of DVD een extra bedrag op de aankoopprijs moest betalen, om de producenten tegemoet te komen. Het Europese Hof van Justitie bepaalde gisteren dat dit niet voldoende is en bepaalde dat downloaden per direct illegaal werd.

Dit wil dus zeggen dat het niet langer is toegestaan om te downloaden, dit is sinds gisteren strafbaar. Voor Netflix kan dit besluit nog best eens goed uitpakken. Door Netflix loopt het aantal illegale downloads in de Verenigde Staten al terug. Omdat downloaden verboden is, kiezen mensen er daar toch voor om voor een dienst als Netflix te kiezen. Netflix is namelijk volkomen legaal, omdat zij de auteursrechten opkopen. Pas dan mogen zij de film of serie aanbieden. Het is dus volkomen veilig en legaal om gebruik te maken van Netflix. Hier betaal je dan uiteraard wel een vast bedrag per maand voor, namelijk 7,99. Het is goed mogelijk dat mensen nu eieren voor hun geld kiezen en besluiten om legaal films en series te bekijken, zonder ze te downloaden.

Op de website van Nutech wordt duidelijk uitgelegd wat er door het downloadverbod wel en niet meer mag

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?