Laatste nieuws over Netflix

Het einde van Intrusion uitgelegd

Sinds kort kun je de thriller Intrusion checken op Netflix en in dit artikel leggen wij uit wat er aan het einde van de spannende film nou precies gebeurt. Is er nog voer voor een vervolg? Misschien wel! Het einde van Intrusion op Netflix uitgelegd.

Schokkende inbraak

In Intrusion speelt de Indiase actrice Freida Pinto het personage Meera Parsons, die met haar man Henry Parsons (Logan Marshall-Green) verhuist naar een slaapstadje. Haar man is werkzaam als architect en het stel komt te wonen in een door hemzelf ontworpen woning. Al snel gebeurt er iets schokkends: er wordt ingebroken in het huis en Meera blijft getraumatiseerd achter. Ze begint  zich af te vragen of ze de mensen in haar nieuwe buurt wel kan vertrouwen. En hoe zit het eigenlijk met haar eigen man? Heeft die misschien een verborgen agenda?

Oké, het echtpaar wordt dus slachtoffer van een overval, maar ‘gelukkig’ heeft Henry een pistool tot zijn beschikking. Dat schokt Meera echter, want zij weet helemaal niets af van het schietijzer. Haar man schiet de overvallers dood en dat levert haar een trauma op, waar het Henry helemaal niets lijkt te doen. Even later worden ze door de politie geïnformeerd over de identiteit van het geboefte: de overvallers woonden in een nabijgelegen woonwagenkamp. Een van hun naasten, Christine Cobb genaamd, is verdwenen. Agenten laten Henry en Meera een foto zien van de vrouw, maar daar blijft het aanvankelijk bij.

Meera volgt haar man

Een paar dagen daarna vertrekt Henry richting een dorpje verderop om feestbenodigdheden in te slaan voor hun aankomende housewarming. Hij vergeet zijn portemonnee echter en Meera wil behulpzaam zijn en besluit hem achterna te rijden. Ze staat echter perplex als Henry een verkeerde afslag neemt. Voordat ze verder onderzoek kan doen raakt ze echter verwikkeld in een ongeluk, maar het ‘zaadje’ is geplant.

Meera begint zich steeds meer af te vragen of ze Henry wel kan vertrouwen. Ze checkt het navigatiesysteem in zijn auto en komt erachter dat hij het woonwagenkamp van de overvallers heeft bezocht. In het huis van de Cobbs vindt ze bovendien een brief van het architectuurbureau van haar echtgenoot, en daar heeft hij haar niks over verteld… Heeft Henry misschien iets te maken met de verdwijning van Christine?

Creepy filmpje

Daar lijkt het wel op als Meera nog meer vindt, zoals foto’s van de bouw van haar eigen huis. Met die zaken geconfronteerd lijkt Henry op de biechtstoel plaats te nemen: hij vertelt zijn vrouw dat Dylan Cobb geholpen heeft bij de bouw van hun woning. Hij moest hem echter ontslaan, waarna hij hem geld bleef sturen. Die geldkraan draaide hij echter dicht, waardoor de overval plaats zou hebben gevonden. Het echtpaar maakt het goed, maar alles verandert als Meera een creepy filmpje vindt waarin Dylan suggereert dat Henry wat te maken heeft met de verdwijning van Christine.

Tijdens de housewarming gaat Meera terug naar Henry’s kantoor, waar ze opeens een geheime kelder vindt… met daarin Christine, vastgetaped aan een stoel. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats, Henry is de slechterik! Hij heeft Christine gekidnapt!

Knock-out of dood?

Na de housewarming begeeft Henry zich richting zijn kantoor, waar hij toegeeft dat hij ‘het gedaan heeft’. Hij wil echter dat Meera hem support, zoals hij bij haar deed toen zij kanker had. Daar gaat zijn vrouw niet in mee en ze slaat hem juist op het hoofd met een klok… De klok die Henry haar gaf op hun eerste date.

Die laatste scène impliceert dat Henry dood is, maar dat weten we niet helemaal zeker. Daarom behoort een sequel dus tot de mogelijkheden; wát als de uiteindelijke bad guy het tóch overleefd heeft?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?