Laatste nieuws over Netflix

Resultaten van het Netflix-Nederland.nl onderzoek

netflix hoofdkantoor los gatos

De resultaten van het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek, dat eind 2015 werd gehouden, zijn bekend. De afgelopen weken hebben ruim drieduizend unieke bezoekers van deze officieuze fan- en informatiesite deelgenomen aan het onderzoek.

In dit onderzoek over Netflix hebben we geprobeerd om er achter te komen wat de voorkeuren zijn als het gaat om Netflixen, maar werd er bijvoorbeeld ook gevraagd hoe veel uur er op een dag gestreamd wordt. De resultaten van het onderzoek worden hieronder besproken. Klik HIER om alle grafieken te bekijken. Indien er vragen zijn over het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

Winnaar van House of Cards-shirt

Onder alle deelnemers aan het onderzoek hebben we een shirt verloot van House of Cards. Nu we het nieuwe jaar in zijn gegaan is uiteraard deelnemer 2016 de gelukkige. Dit is Sabina Gaillard! Per e-mail nemen we contact op met de winnaar.

Minder TV kijken door Netflix

Uit het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek blijkt duidelijk dat er minder televisie wordt gekeken. De bezoekers werd gevraagd of ze vanwege Netflix minder televisie kijken en het antwoord is duidelijk. Liefst 83,6% geeft aan dat ze sinds ze een abonnement hebben op Netflix minder lineaire tv kijken.

Minder TV kijken door Netflix

Veel deelnemers aan het onderzoek houden het overigens bij één abonnement op een streamingdienst. Op de vraag of zij naast Netflix ook een abonnement op een andere streamingdienst hebben geeft slechts vijf procent aan meerdere streamingabonnementen te hebben. Het grootste deel hiervan heeft ook nog een abonnement op Videoland.

Aanbod Netflix erg positief beoordeeld

Het aanbod van Netflix wordt door de bezoekers van Netflix-Nederland.nl zeer positief beoordeeld. Meer dan de helft beoordeelt het aanbod series op Netflix met het cijfer 8,0 of hoger. Ruim één derde geeft een 7,0. De percentages van kleinere voldoendes en onvoldoendes liggen fors lager. Het aanbod films op Netflix wordt eveneens met een ruime voldoende beoordeeld. De beschikbare films op Netflix krijgen van 35% een 7,0, terwijl 17,5% een 8,0 geeft. Er is echter wel een grote groep (ongeveer één derde) van mening dat het aanbod films op Netflix matig tot onvoldoende is.

Overigens valt uit het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek ook op dat Netflix nog altijd voornamelijk gebruikt wordt voor series. Het aantal mensen dat aangeeft Netflix te gebruiken voor series is zelfs sterk toegenomen, in vergelijking met hetzelfde onderzoek één jaar eerder. Destijds gaf net geen 50% aan enkel en alleen series te kijken op Netflix. Nu gaven 65% van de respondenten aan met name series te kijken op Netflix. Slechts één derde kijkt vaker films dan series op Netflix.

Netflix voor series gebruikt

Netflix gedrag

Dat Nederland Netflix heeft omarmd blijkt ook wel uit het aantal uur dat er per dag via Netflix films en series worden bekeken. Liefst 40,8% kijkt twee uur of langer per dag Netflix en bijna 60% kijkt tussen de nul en twee uur per dag. Dagelijks wordt er in Nederland dus flink gestreamd via Netflix. Ruim 8% kijkt per week 28 uur naar films en series op Netflix. De woonkamer blijft de meest populaire plek om te Netflixen, zo geeft driekwart van de respondenten aan. Eén op de vijf deelnemers gaven aan dat ze vooral in de slaapkamer gebruik maken van de streamingdienst.

Hoeveel uur wordt Netflix gekeken

Het is met het duurste Netflix abonnement mogelijk om met vier personen op hetzelfde moment te streamen. Uit het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek blijkt dat meestal twee personen gebruik maken van één abonnement. Op de tweede plaatst volgt vier personen.

Netflix is sinds september 2013 beschikbaar in Nederland en ruim 30% van de deelnemers aan het onderzoek van Netflix-Nederland.nl geeft aan ze al langer dan twee jaar lid zijn van Netflix. Ook de groep die tussen de anderhalf en twee jaar een abonnement heeft is flink vertegenwoordigd, met 26,55.

Populaire series op Netflix

Ook in 2015 hebben we de vraag Wat is je favoriete serie op Netflix weer opgenomen in het onderzoek. House of Cards komt als meest populaire serie uit de bus en stoot daarmee Breaking Bad van de troon, dat ook nog steeds erg populair is. Voor bijna één op de tien deelnemers van het onderzoek is Breaking Bad nog steeds de favoriet. Ook Homeland, Pretty Little Liars en Once Upon a Time werden veel genoemd, maar bezoekers vulden ook regelmatig series als How I Met Your Mother, Sons of Anarchy en Doctor Who in.

Populaire films op Netflix

De meningen over de favoriete film op Netflix liepen sterk uiteen. Er werden veel verschillende titels genoemd. Films die vaak werden aangeklikt zijn The Lord of the Rings en The Shawshank Redemption. Films die veelvuldig spontaan werden ingevuld zijn A Clockwork Orange, Captain Phillips, Frozen, Big Hero 6 en Twilight.

Deze films en series worden graag op Netflix begroet

Het aanbod van Netflix wordt, zoals eerder aangegeven, goed beoordeeld. Er is echter altijd iets te wensen en dat vroeg Netflix-Nederland.nl dan ook aan de deelnemers van het onderzoek. De films die graag men graag op Netflix ziet verschijnen zijn de Harry Potter films, The Hobbit, films van Marvel en het James Bond aanbod. Uiteraard werd ook Star Wars veelvuldig genoemd.

Het meest gegeven antwoord qua series lag voor de hand. Het is nog altijd het wachten op Friends en veel mensen hopen dat deze komedieserie zo snel mogelijk wordt toegevoegd door Netflix. Ook Game of Thrones werd veel genoemd, maar de kans dat deze serie van HBO op Netflix verschijnt is minimaal. Verder werden The Big Bang Theory, Grey’s Anatomy, Revenge, Supernatural, CSI en NCIS veelvuldig genoemd.

Netflix Originals

2015 was een belangrijk jaar voor Netflix als het gaat om de eigen content. Er werd een recordaantal Netflix Originals gelanceerd en vaak viel dit goed in de smaak bij de kijker. De Netflix Originals worden door onze deelnemers beoordeeld met een 8,0. Ruim twee derde van de respondenten heeft tevens tegenover Netflix-Nederland.nl aangegeven dat zij het belangrijk vinden dat Netflix eigen content heeft, omdat het zich daarmee kan onderscheiden van de concurrenten. Favoriete Netflix Original blijft met afstand House of Cards, met Orange is the New Black als een goede tweede. Op gepaste afstand volgen Marco Polo, Narcos en Better Call Saul.

Netflix Originals zijn van belang voor abonnees

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?