Laatste nieuws over Netflix

Het is officieel: Cobra Kai krijgt ook een vijfde seizoen!

De release van het vierde seizoen van Cobra Kai staat voor de deur, maar nu weten we ook dat de Karate Kid-serie ook een seizoen 5 krijgt. Dat kondigt het officiële Twitter-account van de serie namelijk aan op vrijdagavond.

Cobra Kai-universum

Een hele grote verrassing is dat natuurlijk niet, want Netflix heeft ontzettend veel vertrouwen in Cobra Kai. Zo veel zelfs dat er plannen zijn om een heus Cobra Kai-universum te creëren, met allerlei spin-offs. Wat dat betreft houdt de streamingdienst zijn lippen vooralsnog stijf op elkaar, maar nu weten we dus wél dat Daniel LaRusso, Johnny Lawrence en al die andere karateka’s sowieso terugkeren voor een vijfde seizoen.

All Valley-ternooi voor de deur

Op dit moment is het natuurlijk nog gissen naar het plot van seizoen 5 van de populaire serie, maar we kunnen je al wel wat vertellen over seizoen 4. Het All Valley-toernooi staat weer voor de deur en ‘bad guy’ John Kreese roept de hulp in van zijn oude Vietnam-strijdmakker en miljonair Terry Silver, om voor een staaltje sabotage te zorgen… Vermoedelijk laat het nieuwe seizoen van Cobra Kai de aanloop naar dit karatetoernooi zien, en de vervelende streken die Kreese probeert uit te halen.

Zoals bekend traint Johnny’s zoon Robbie nu bij de Cobra Kai-dojo van Kreese, dus de confrontatie tussen Lawrence junior en senior wordt zo goed als zeker een van de hoofdpunten van de nieuwe afleveringen. Eén ding is zeker: Eagle Fang van Johnny en Miyagi Do van Daniel krijgen de schone taak om de kwade plannen van Kreese en zijn hulpjes te dwarsbomen!

“Einde is nog niet eens dichtbij”

Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg, de seriemakers achter Cobra Kai, verklapten onlangs al dat het einde van de show nog niet nabij was. Heald zei namelijk in een interview: “Seizoen 4 is zeker niet de zwanenzang van de show. Sterker nog, het einde is nog niet eens dichtbij. Jon, Hayden en ik hebben genoeg ideeën voor meerdere seizoenen; er moeten nog zó veel verhalen verteld worden voordat we bereid zijn om afscheid te nemen van Cobra Kai.”

Seizoen 4 van Cobra Kai gaat in december in première op Netflix. Deze herfst begint men met de opnames van het vijfde seizoen, dat hoogstwaarschijnlijk over een jaartje gereleaset wordt. In het najaar van 2022 dus.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?