Laatste nieuws over Netflix

Hier draait 13 Reasons Why seizoen 2 om

Netflix maakte afgelopen week bekend dat er sowieso een tweede seizoen zou komen van 13 Reasons Why en inmiddels is ook bekend wat we zoal van het vervolg kunnen verwachten. Brian Yorkey, de showrunner van de serie waarin Hannah Baker zelfmoord pleegt, heeft in gesprek met Entertainment Tonight het één en ander onthuld.

Let op: Dit artikel bevat spoilers over 13 Reasons Why seizoen 1

Tapes zijn verleden tijd

In het eerste seizoen werden we door het verhaal van Hannah Baker meegenomen door de dertien tapes die ze voor haar dood had opgenomen. Op ieder bandje stond een ander persoon waarvan ze haarfijn uitlegde wat hun band met haar was en waarom ze het tot een bandje hadden geschopt. In het tweede seizoen keren die tapes niet terug. Als vervanging voor de tapes, krijgen we volgens de showrunner wel te maken met een andere soort analoge technologie. Er is in het tweede seizoen opnieuw een verteller, maar het zal dit keer niet Hannah zijn. We gaan vooral te zien krijgen hoe de hoofdpersonen met haar onthullingen omgaan.

Gerechtigheid in seizoen 2 13 Reasons Why

Een onderwerp dat de gemoederen flink bezighield, waren de verkrachtingen van Bryce. Onder meer Jessica was zijn slachtoffer. Haar verhaal is absoluut nog niet klaar, benadrukte Yorkey. We gaan zien hoe zij met de verkrachting omgaat en of en op welke manier Bryce gestraft gaat worden voor zijn daden. Tegelijkertijd met de aankondiging van het tweede seizoen, ging ook het gerucht dat Hannah Baker terug zou keren. Net als in het eerste seizoen kunnen we inderdaad weer rekenen op flashbacks en voice-overs.

Leren Hannah Baker nog beter kennen

De showrunner vertelde daarnaast dat we niet alleen meer informatie gaan krijgen over de situaties waarvan we al weten dat ze hebben plaatsgevonden, maar dat we ook nieuwe dingen gaan zien om er meer achter te komen wie Hannah Baker was en hoe haar leven eruit zag. Wanneer het tweede seizoen op Netflix verschijnt, is nog niet bekend. We lijken rekening te moeten houden met medio 2018.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?