Laatste nieuws over Netflix

Hier gaat het tweede seizoen van MINDHUNTER over

Het eerste seizoen van MINDHUNTER is pas een week op Netflix te zien en nu al gaat het over seizoen 2. De serie wordt van alle kanten bewierookt en op IMDb staat het cijfer na ruim tienduizend beoordelingen nog altijd op een 9,0. David Fincher is het brein achter MINDHUNTER en hij sprak al over waar het tweede seizoen over moest gaan.

Seriemoordenaars

MINDHUNTER speelt zich af in de jaren zeventig en Holden Ford is in dienst bij de FBI. De werkwijze van de FBI om complexe situaties op te lossen is wat hem betreft zeer gewaardeerd. Ford verdiept zich in een andere denkwijze, om zo meer te weten te komen over seriemoordenaars.

Binnen de FBI en het politiekorps is het destijds nog onmogelijk om ook naar de psychologische achtergrond van een seriemoordenaar te kijken. Ford wil daar verandering in brengen, maar stuit al snel op weerstand. Toch houdt hij vol en met Bill Tench van de afdeling gedragswetenschap trekt hij Amerika door om agenten te vertellen over hun ideeën. Ondertussen spreken ze ook met zware criminelen, om zo meer over hun beweegredenen te weten te komen.

MINDHUNTER seizoen 2 op Netflix

MINDHUNTER seizoen 2 moet Netflix officieel nog bevestigen, maar in april doken er al berichten op over een tweede deel. Dat was dus maanden voor de release van seizoen 1 en gezien het grote succes is het aannemelijk dat MINDHUNTER seizoen 2 daadwerkelijk zal komen. Bovendien heeft David Fincher ook al openlijk gesproken over de inhoud van het tweede seizoen.

In het eerste seizoen stond met name de seriemoordenaars Ed Kemper en Dennis Rader, ook wel bekend als de BTK-moordenaar, centraal. Fincher liet tegenover Billboard weten dat hij met MINDHUNTER seizoen 2 wil inzoomen op de Atlanta Child Murders. Wayne Williams zat achter deze moorden en dat zal voor het nieuwe MINDHUNTER-seizoen dus een invalshoek zijn. Fincher liet zich ontvallen dat deze zaak ook voor een andere muziekkeuze zal zorgen. “We kijken naar de kindermoorden van Atlanta, dus we hebben veel meer Afrikaans-Amerikaanse muziek in het tweede seizoen van MINDHUNTER. De muziek zal veranderen, omdat het bedoeld is om het verhaal te ondersteunen.”

Wanneer MINDHUNTER seizoen 2 op Netflix te zien zal zijn is vooralsnog niet bekend. Het wachten is allereerst op de definitieve bevestiging van Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?