Laatste nieuws over Netflix

Dit is waarom Hit & Run eindigt met een megacliffhanger

We zullen het eerste seizoen van Hit & Run niet meteen spoilen in de eerste alinea, maar we kunnen wel veilig mededelen dat de nieuwe Netflix-serie eindigt met een megacliffhanger. Waarom hebben de makers hiervoor gekozen? En hoe zit het dan met Hit & Run seizoen 2? Alle seinen staan alvast op groen, zoveel is duidelijk. Maar snel een vervolg… dat valt misschien wel tegen.

Langlopende productie

Goed, seizoen 1 van Hit & Run eindigt dus niet echt… bevredigend en we hebben hier te maken met een bewuste keuze van showrunners Dawn Prestwich en Nicole Yorkin. Het is namelijk zeker niet de bedoeling dat het eerste seizoen van de Israëlisch-Amerikaanse duo-productie ook gelijk het laatste wordt, Hit & Run moet een langlopende serie worden vol twists and turns.

In een interview met The Hollywood Reporter vertelt Prestwich over de cliffhanger: “Het idee om seizoen 1 van Hit & Run te eindigen met een cliffhanger stamt uit een van onze allereerste brainstormsessies. Toen er eenmaal meer op papier stond en we de serie pitchten bij Netflix sloeg de twijfel toe en begonnen we er niet over. Maar Netflix miste juist een cliffhanger en zei: dat is nou precies wat wij willen. Dus wij antwoorden meteen: oké, we komen bij jullie terug! Nu zijn we er heel blij mee, want we vinden dat Hit & Run minstens één extra seizoen moet krijgen…”

Minstens? Hit & Run zou dus ook een langlopende productie kunnen worden? “Wij gaan aanvankelijk voor twee of drie seizoenen”, aldus Prestwich. “De sweet spot voor Netflix lijkt een serie met drie seizoenen te zijn, maar voor ons staat dit nog niet vast. Wie weet! Misschien wordt Hit & Run wel een franchise, dat valt nog niet te zeggen.”

Cliffhanger Hit & Run uitgelegd

Heb je het eerste seizoen van Hit & Run nog niet helemaal gezien, stop hier dan met lezen. In de laatste scène van de laatste aflevering krijgt hoofdpersoon Segev (Lior Raz) te horen dat zijn dochtertje is gekidnapt. Dat zou natuurlijk kunnen betekenen dat het plan van de voormalige huursoldaat en journaliste Naomi (Sanaa Lathan) om de geheimen van de CIA en de Mossad aan de grote klok te hangen, gedwarsboomd wordt…

Prestwich reageert enigszins opmerkelijk op die suggestie, want ze zegt: “Wij denken dat het plan van Segev en Naomi helemaal niet hoeft te veranderen. En dan wordt de vraag: wat gaat er gebeuren als ze vasthouden aan hun opzet op klokkenluiders te worden. Daar moet ik wel bij zeggen: het staat allemaal nog niet op papier, we moeten ons nog buigen over een eventueel tweede seizoen. We staan eigenlijk overal voor open.”

Nóg grotere spelers

Prestwich en Yorkin waren als scriptschrijvers verbonden aan seizoen 1 van The Killing en daar heeft het tweetal het een en ander van geleerd: “Ja, dat heeft meegespeeld bij het bedenken van een einde. We geven de kijker een hele hoop antwoorden met het slot van Hit & Run, maar tegelijkertijd zeggen we tegen het publiek: je denkt misschien dat je alles weet, maar misschien spelen er wel nóg grotere zaken mee. Misschien zijn er wel nóg grotere spelers in het spel… En dat is precies waar seizoen 2 van de serie over zal gaan.”

Wanneer komt seizoen 2 naar Netflix?

Hit & Run is op het moment van schrijven gecanceld noch verlengd, maar de spannende serie staat al wel een tijdje in de toplijst van Netflix. De verwachting is wel dat de streamingdienst een tweede seizoen bestelt, maar daar zul je vervolgens nog eventjes op moeten wachten. Schrik niet: het opnemen van het eerste seizoen heeft drie (!) jaar gekost, al had dat vooral met de uitbraak van het coronavirus te maken. Er moesten scènes opgenomen worden in Israël en de Verenigde Staten en dat werd al snel een lastig verhaal met alle reisbeperkingen. Geeft Netflix gas, dan zou eind 2022/begin 2023 misschien wel kunnen lukken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?