Trailers

Hitler voor de poorten in nieuwe film München – Im Angesicht des Krieges

Netflix brengt op 21 januari 2022 een Britse dramafilm uit genaamd München – Im Angesicht des Krieges (Munich – The Edge of War). Europa staat op de rand van oorlog en Adolf Hitler bereidt een invasie voor.

Hitler voor de deur

München – Im Angesicht des Krieges neemt ons mee terug naar 1938. Adolf Hitler heeft het voor het zeggen in nazi-Duitsland en wil een ‘Derde Rijk’ creëren. Tsjechoslowakije dreigt zijn slachtoffer te worden: Hitler maakt zich namelijk klaar om dat land binnen te vallen, maar Neville Chamberlin (premier van Groot-Brittannië) probeert dit nog te voorkomen. Hij zoekt koortsachtig naar een vreedzame oplossing, waarbij hij hulp krijgt van een tweetal ambtenaren. Samen proberen zij een verwoestende oorlog te voorkomen… Maar welke prijs moeten ze daarvoor betalen?

Tsjechoslowakije is snelkookpan

De druk neemt toe en Tsjechoslowakije verandert langzaamaan in een soort snelkookpan. Hugh Legat, een ambtenaar uit het Verenigd Koninkrijk, en Paul von Hartmann, Duits diplomaat van beroep, reizen af naar München voor een spoedconferentie. De onderhandelingen beginnen, maar de twee oude vrienden komen al snel terecht in een plakkerig web van allerlei politieke spelletjes en gevaarlijke situaties. Het wordt met de dag lastiger om een oorlog af te wenden en de hele wereld kijkt toe!

De hoofdrollen van München – Im Angesicht des Krieges worden gespeeld door de beide acteurs George MacKay (1917, True History of the Kelly Gang) en Jeremy Irons (House of Gucci, Watchmen). De rest van de cast van de dramafilm bestaat uit: Sandra Hüller, Jannis Niewöhner, Erin Doherty, Jessica Brown Findlay, Robert Bathurst, August Diehl, Alex Jennings, Anjli Mohindra, Mark Lewis Jones.

München – Im Angesicht des Krieges op Netflix

Het oorlogsdrama is gebaseerd op het boek Munich van de Britse auteur Robert Harris.  Christian Schwochow (Bad Banks) heeft het verhaal vertaald naar een film. Aanvankelijk was het de bedoeling dat die in 2021 uit zou komen, maar, en dat is inmiddels geen verrassing meer: het coronavirus gooide roet in het eten. Nu vindt de Netflix-première, zoals hierboven vermeld, plaats op 21 januari 2022.

Bekijk de trailer van München – Im Angesicht des Krieges

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?