Laatste nieuws over Netflix

Hoe is het nu met Lori Vallow en Chad Daybell uit Sins of our Mother

Lori Vallow en Chad Daybell zitten in de gevangenis in afwachting op de rechtszaak voor de moord op JJ Vallow en Tylee Ryan. In Sins of our Mother wordt de bizarre zaak verteld, waarbij het verhaal tot vrij recent wordt verteld. Maar wat zijn de laatste ontwikkelingen uit Sins of our Mother en hoe gaat het nu met Lori Vallow en Chad Daybell?

Doodstraf geëist voor Lori Vallow

Aan het einde van Sins of our Mother wordt al een korte update gegeven over de zaak. Lori Vallow werd in april 2022 competent geacht om terecht te staan. Chad Daybell en Lori zullen samen voor de rechter moeten verschijnen. Dit zal in Ada County, Idaho gebeuren in 2023. Een datum is nog niet vastgesteld. De aanklagers eisen in beide gevallen de doodstraf. Inmiddels is er echter alweer meer gebeurd, want Lori Vallow is voor de moord op JJ Vallow en Tylee Ryan al voor de rechter verschenen.

JJ Vallow en Tylee Ryan vermist

In het kort de zaak van Sins of our Mother. In september 2019 worden twee kinderen als vermist opgegeven. Het gaat om JJ Vallow en Tylee Ryan, op het moment van verdwijnen 17 en 7 jaar oud. De moeder van de twee bleef tegenover de politie ontkennen dat ze vermist waren, want volgens haar lezing waren de kinderen bij een familievriend Melanie Gibb. Die gaf vervolgens aan de politie toe dat Lori Vallow en Chad Daybell aan haar hadden gevraagd om te liegen. Ze weigerde en zo kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Er speelden namelijk nog veel meer bizarre gebeurtenissen.

Natuurlijke dood Tammy Daybell?

Zo was Lori’s eerste man Charles Vallow in juli 2019 door haar broer Alex Cox doodgeschoten, die beweerde dat het om zelfverdediging ging. Cox overleed zelf in december van dat jaar. Ook de voormalig man van Lori’s nicht Melani werd beschoten, vanuit een voortuig dat geregistreerd stond op naam van de overleden Charles Vallow. En in dezelfde maand – oktober – werd de vrouw van Chad Daybell – Tammy – op haar oprit aangevallen. Een paar weken later overleed ze in haar slaap. In eerste instantie werd uitgegaan van een natuurlijke dood. Toen Chad en Lori twee weken later in het huwelijksbootje stapten, besloot de politie het lichaam op te graven voor autopsie. De uitkomst hiervan is niet vrijgegeven.

Sins-of-our-Mother-Lori-JJ-Tylee
Lori Vallow met haar kinderen

Tylee en JJ dood aangetroffen

Op 20 februari 2020 werd Lori gearresteerd op Hawaii en vier maanden later (9 juni 2020) werden de lichamen van JJ en Tylee gevonden bij het huis van Chad. Een klein jaar later werden de twee beschuldigd van moord met voorbedachten rade op zowel de kinderen Tylee, JJ als Tammy Daybell. Vanaf dat moment is het juridische spel in gang gezet. Half augustus is Lori Vallow voor de rechter verschenen.

Hoe is het nu met Lori Vallow uit Sins of our Mother?

Haar advocaten hebben de rechter gevraagd om de zaak terug te sturen naar een grand jury, omdat ze zeggen dat de aanklacht verwarrend is. Ze pleit dan ook onschuldig te zijn aan moord, samenzwering en grote diefstal. De advocaten vinden dat de samenzweringsaanklachten vreemd zijn geconstrueerd en waarschijnlijk een jury in verwarring zouden brengen. “De samenzwering om moord te plegen en de samenzwering om grote diefstal te plegen zijn twee afzonderlijke samenzweringen”, zei advocaat John Thomas aldus NBC News. “We zijn van mening dat het voor een jury verwarrend zou zijn om erachter te komen aan welke elementen is voldaan, wanneer aan de elementen is voldaan en in welke mate aan de elementen is voldaan.” Anders, zei Thomas, zal de zaak “fundamenteel oneerlijk” zijn. De rechter heeft het verzoek in beraad.

Dit juridisch steekspel zal de zaak vermoedelijk enige tijd gaan rekken, voor medio 2023 de zaak voorkomt. Een jury zal dan gaan bepalen of Lori Vallow en Chad Daybell schuldig zijn aan de moorden en verdere aanklachten. Tot die tijd zullen Lori en Chad in de gevangenis van Ada County, Idaho verblijven. Wanneer er ontwikkelingen in de zaak zijn zullen we dit artikel van een update voorzien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?