Laatste nieuws over Netflix

Hoe is het nu met Tim Stark uit Tiger King seizoen 2

Tim Stark is in Tiger King seizoen 2 één van de opvallende personages. In de vierde en vijfde aflevering draait het voornamelijk over zijn dierentuin en de misstanden die hierin plaats vinden. Hij wordt opgepakt, maar hoe is het nu met Tim Stark?

Tim Stark draait door in Tiger King

Tim Stark heeft al twintig jaar een dierentuin genaamd Wildlife in Need. De laatste jaren raakt hij echter betrokken bij onder meer Joe Exotic en gaat samenwerken met Jeff Lowe. Het brengt hem daar al in zware problemen en zijn eigen dierentuin gaat uiteindelijk ook kopje onder. Voormalig personeel durft eindelijk te praten over de wantoestanden die er plaats vinden met de dieren. Zo knipt Tim Stark onder meer de nagels af van de tijgers, waardoor ze minder gevaarlijk zijn voor de bezoekers van Wildlife in Need. Alleen voor de dieren zelf is dit een marteling, want hun nagels hebben dezelfde functie als tenen bij mensen. Uiteindelijk wordt zijn gehele dierentuin in beslag genomen en draait Tim Stark volledig door.

Lange juridische strijd verloren

In Tiger King seizoen 2 zien we dat Tim Stark probeert om te verdwijnen nadat Wildlife in Need in beslag is genomen. Enige tijd later wordt hij toch aangehouden en moet voor de rechter verschijnen. Hoe dit verder gaat wordt in Tiger King niet getoond. De vraag is dan ook: Waar is Tim Stark nu? De beslaglegging kwam niet uit het niets. Al een aantal jaar is Stark met de rechter in gevecht en in augustus 2020 won de PETA de zoveelste zaak tegen hem. Wildlife in Need haalde tijgerwelpen vroegtijdig bij hun moeders weg en werden mishandeld. Deze uitspraak leidde tot een permanent verbod voor Stark om grote katten te bezitten en kreeg een boete van 734.000 dollar die hij aan PETA moest betalen.

Waar is Tim Stark nu?

In september 2020 werd een arrestatiebevel uitgevaardigd voor onder meer het intimideren van een aanklager in Clark County, een maand later werd hij aangehouden in New York met een nepgranaat bij zich. Hij pleitte schuldig aan een misdrijf ten laste van intimidatie en werd veroordeeld tot tien dagen gevangenisstraf. Opnieuw een maand werd Wildlife in Need opgeheven en kwam Stark in april 2021 weer in de problemen. Hij zou fondsen van Wildlife in Need hebben gebruikt voor persoonlijk gebruik. Tim Stark draaide wederom door en op een live-video op Facebook zwaaide hij met een geweer. Daarop werd hij aangehouden en vergunning voor het dragen van pistolen werd ingetrokken.

Tim Stark is failliet en wacht gevangenisstraf

Op 12 oktober 2021 werd Tim Stark met minachting van de rechtbank vastgehouden nadat hij niet was verschenen om uit te leggen waarom hij de overblijfselen van Wildlife in Need aan het veilen was, vermoedelijk voor eigen gewin. Tien dagen later maakte Tim Stark namelijk bekend dat hij failliet is gegaan. Een nieuwe hoorzitting staat gepland op 16 december 2021, waardoor er nog altijd een gevangenisstraf in het verschiet ligt voor Stark. Bij een mogelijk derde seizoen van Tiger King zal dit ongetwijfeld een vervolg krijgen.

➡ Komt er een Tiger King seizoen 3?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?