Laatste nieuws over Netflix

Hoe laat komt The Crown seizoen 6 op Netflix?

Hoe laat komt The Crown seizoen 6 op Netflix? Het is eindelijk zover dat het verhaal over de vorig jaar overleden Queen Elizabeth afgerond zal worden. We naderen de eeuwwisseling waarin de nieuwe lichting het heft in handen krijgt. Maar hoe laat kunnen we op Netflix klaar gaan zitten voor The Crown seizoen 6.

Queen Elizabeth

The Crown begon in 2016 als één van de grootste projecten van Netflix. Het levensverhaal van Queen Elizabeth zou worden verteld in een epische serie en dat is helemaal waargemaakt. Verspreid over uiteindelijk zeven jaar zijn er zes seizoenen verschenen. Peter Morgan is met het leven van Elizabeth aan de slag gegaan en heeft zich zo goed mogelijk aan de feiten proberen te houden. Uiteraard zijn er wel delen gedramatiseerd en hier kwam wel eens kritiek op. Zeker rondom het overlijden van de koningin.

De jaren 1997 tot 2005

Begon The Crown aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Inmiddels in het zesde seizoen zijn we aanbeland bij de periode 1997 tot 2005. Daarin draait het voor een groot deel nog altijd om prinses Diana. Haar overlijden zal een keerpunt zijn in de serie, want alles is anders na de gebeurtenissen in Parijs. In de eerste afleveringen draait het om de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, die tot een desastreus einde kwam met de dood in Parijs. In het tweede deel, verdeeld over zes afleveringen, worstelt prins William met zijn terugkeer naar universiteit Eton na de tragische dood van zijn moeder, terwijl de koninklijke familie moet omgaan met de wisselende publieke opinie.

Hoe laat komt The Crown seizoen 6 op Netflix?

Maar hoe laat komt The Crown seizoen 6 dan op Netflix? Op donderdag 16 november zullen de eerste afleveringen te zien zijn. Inmiddels is ook de wintertijd in de Verenigde Staten ingegaan, waardoor het ‘normale’ ritme weer actief is. The Crown seizoen 6 zal dan ook vanaf negen uur in de ochtend te zien zijn. Kortom tijd om alvast je wekker te gaan zetten.

Het tweede deel van The Crown seizoen 6 komt op 14 december op Netflix. Ook hierbij zal het zo zijn dat de afleveringen vanaf 9.00 uur in de ochtend te zien zullen zijn. Daarna zal het dus gedaan zijn met The Crown, of…. Zeker is dat het verhaal over Queen Elizabeth niet verder vervolgd zal gaan worden. Wel ziet Peter Morgan het zitten om meer te vertellen over het Britse Koningshuis, maar dan wil hij eigenlijk de klok terugdraaien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?