Laatste nieuws over Netflix

Hoeveel Netflix gebruikers zijn er in Nederland en wereldwijd?

Hoeveel Netflix gebruikers zijn er in Nederland en wereldwijd? Het is een vraag die regelmatig voorbij komt en zeker wanneer Netflix de periodieke kwartaalcijfers bekendmaakt. Hierdoor kunnen we een goed antwoord geven op een deel van de vraag.

Schommeling per kwartaal

Ieder kwartaal maakt Netflix bekend hoeveel abonnees erbij zijn gekomen en wat het totaal aantal gebruikers van de streamingdienst betreft. Daarnaast wordt een voorspelling uitgesproken voor het aankomende kwartaal. De schommeling per kwartaal zijn inmiddels vrij goed in te schatten.

Slechter weer gewenst

Het eerste en vooral tweede kwartaal zijn voor Netflix een stuk minder. Dit is een logisch gevolg van het mooier wordende weer, waardoor mensen sneller naar buiten gaan. Wordt het kouder? Dan wordt er meer naar Netflix gekeken. In het derde en met name vierde kwartaal is de groei bij Netflix altijd het grootst.

Aantal gebruikers Netflix wereldwijd

Maar wat is het aantal gebruikers van Netflix wereldwijd? In januari 2023 werd bekendgemaakt dat er 230,75 miljoen abonnees waren. Daarmee was de groei weer flink ingezet, aangezien er in het laatste kwartaal van 2022 ruim 7,6 miljoen leden werden verwelkomd.

Aantal abonnees Netflix in Nederland

Het aantal abonnees van Netflix in Nederland is een stuk lastiger aan te geven. De enige splitsing die Netflix geeft is de cijfers voor de Verenigde Staten plus Canada. Hoeveel abonnees er in Nederland zijn is dus moeilijk aan te geven. Wel zijn er in de loop van de tijd onderzoeken geweest. Zo bracht Comparitech in juni 2020 naar buiten dat ze dachten dat er ongeveer 3,6 miljoen Nederlanders een abonnement zou hebben op Netflix.

Streamingdienst boven traditionele televisie

Wel zijn er onderzoeken waarbij 23% van de Nederlanders aangeeft zich geen leven voor te kunnen stellen zonder streamingdiensten. Zeker bij de jongere generatie, waar meer dan de helft laat weten streamers te verkiezen boven traditionele televisiekanalen.

Streamhoppen

Het exacte aantal gebruikers van Netflix in Nederland zal ook steeds meer verschillen per periode. De afgelopen jaren zijn er namelijk steeds meer diensten bijgekomen zoals Disney+, HBO Max, Videoland en SkyShowtime. Hierdoor kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om te hoppen tussen de diverse diensten. Daarbij zal het dus erg afhankelijk zijn welke grote film of serie er wordt gelanceerd, waarvoor bij een dienst wordt aangesloten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?