Laatste nieuws over Netflix

Hoofdrol voor Mark Wahlberg in Netflix-film Wonderland

Mark Wahlberg is gestrikt als hoofdrolspeler voor de Netflix Original Film Wonderland. Peter Berg gaat deze nieuwe film regisseren en daarmee wordt het al de vijfde keer dat Wahlberg en Berg met elkaar samenwerken.

Signaal

Met Wonderland wil Netflix volgens Variety ook een signaal naar de entertainmentwereld geven. Netflix stelde enige tijd geleden Scott Stuber aan als hoofd van de filmafdeling. Voor hij bij Netflix aan de slag ging was hij bekend als filmproducent van bijvoorbeeld Volcano, Battleship en Safe House.

Stuber kreeg als opdracht dat hij zijn enorme netwerk moest inzetten om meer A-acteurs te strikken voor films van Netflix. In die opzet lijkt Stuber al aardig te slagen, want onlangs werd al bekend dat Ryan Reynolds een hoofdrol gaat spelen in een nieuwe blockbuster. Ook Jennifer Aniston zal binnenkort in een film van Netflix te zien zijn en daar komt nu dus Wonderland bij.

Wonderland op Netflix

Wonderland wordt een nieuwe Netflix Original en zal gebaseerd zijn op de verhalen van detectiveschrijver Robert B. Parker. Het boek maakte onderdeel uit van de bekende Spenser series. Ook de film Wonderland van Netflix zal zich in Boston afspelen. Voor Wahlberg is dat bekend terrein, want de acteur groeide op in de buurt van Boston. Het is zeker niet voor het eerste dat Walhberg in zijn thuisstad acteert, want hij bekleedde ook de hoofdrol in Patriots Day. Voor die film werkte Wahlberg overigens ook samen met Berg, die nu dus ook de regie op zich zal nemen. Verder werkten Wahlberg en Berg samen aan Lone Survivor, Deepwater Horizon en Mile 22, die deze zomer in de bioscopen zal draaien.

Over Wonderland

Wonderland draait om Spenser die net uit de gevangenis is gekomen. Al snel na zijn vrijlating wordt Spenser weer in de onderwereld van Boston gezogen en ontdekt hij de waarheid achter een geruchtmakende moord. Er blijkt een enorme samenzwering achter de moord schuil te gaan. Wie er nog meer in Wonderland zullen spelen is nog niet bekend. Wel werd al duidelijk dat Sean O’Keefe het script van de film voor zijn rekening zal nemen en dat Wahlberg samen met Neal H. Moritz, Stephen Levinson en Berg betrokken zal zijn bij de productie van de Netflix Original Film.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?