Laatste nieuws over Netflix

Hoofdrolspeler Bodyguard denkt dat tweede seizoen mogelijk is

Het grote succes van de serie Bodyguard heeft er toe geleid dat er onderzocht wordt of er een tweede seizoen gemaakt kan worden. De signalen zijn positief, want de directe betrokkenen bij de serie zijn inmiddels in gesprek over een eventueel vervolg. Ook hoofdrolspeler David Budd zit aan tafel.

Afgerond verhaal

Bodyguard werd in opdracht van BBC gemaakt en verkocht later de wereldwijde streamingrechten aan Netflix. Bij de Britse nationale omroep werd het de best bekeken dramaserie in tien jaar en ook op Netflix werden de zes afleveringen in no-time verslonden.

Wanneer een serie populair is groeit ook de vraag naar een vervolgseizoen en dat is nu bij Bodyguard ook het geval. Bodyguard was echter bedoeld als een mini-serie en dus werd het verhaal na zes afleveringen afgerond. Door de populariteit wil BBC nu toch van schrijver Jed Mercurio weten of er toekomst is voor Bodyguard.

Richard Madden over Bodyguard seizoen 2

Ook Richard Madden wordt inmiddels betrokken bij het onderzoek naar de mogelijkheden voor een tweede seizoen van de serie. Dat liet de acteur weten in gesprek met Deadline, al gaf hij daarin ook aan dat hij in eerste instantie voor een vervolgseizoen ziet. “Wat moet er in het tweede seizoen gebeuren?” Toch gaf de bespeler van David Budd aan dat hij zeker wil meedenken en met de makers van de serie in gesprek gaat. “Ik denk dat een tweede seizoen mogelijk is. Ik heb een afspraak gepland staan met Mercurio. Dan ga ik horen wat er in het briljante brein van Jed is opgekomen. Ik vraag mezelf vooral af wat er met David zal gaan gebeuren. Hij heeft nogal een aantal heftige maanden achter de rug. Wat staat hem nog meer te wachten?”

Wanneer de gesprekken met de betrokkenen van Bodyguard positief verlopen is het zomaar mogelijk dat BBC een tweede seizoen van Bodyguard aankondigt, vermoedelijk wederom in samenwerking met Netflix. Dat mini-series ook toekomst hebben na één seizoen is in het verleden vaker gebleken. Van The Sinner zou bijvoorbeeld eerst ook maar één seizoen gemaakt worden. Ook hier was er een onverwachts groot succes en staken de makers de koppen bij elkaar. Dat resulteerde in een tweede seizoen, met een geheel nieuw verhaal en grotendeels nieuwe cast. Detective Ambrose bleef wel, hij kreeg een nieuwe zaak in een andere plaats. Voor een dergelijke insteek kan met Bodyguard seizoen 2 ook gekozen worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?