Laatste nieuws over Netflix

House of Cards in 14 screenshots (deel 14)

We kijken er al een paar maanden naar uit, naar de 27ste van februari. Het derde seizoen van House of Cards staat dan voor iedereen klaar op Netflix. Het verhaal over Frank Underwood en zijn vrouw Clair grijpt je bij de strot en dus kunnen wij niet wachten op het vervolg van deze geweldige serie. Om alvast in de stemming te komen blikken we iedere dag aan de hand van een screenshot uit een aflevering vooruit naar 27 februari.

Let op: er kunnen spoilers inzitten, dus als je nog moet beginnen aan House of Cards is het wellicht een beter idee om niet verder te lezen :). Indien een screenshot een spoiler bevat zullen we dit ook nog eens expliciet vermelden.

Screenshot 1: De eerste kennismaking met Frank Underwood

frank underwood house of cards netflix
Het is de eerste scene van House of Cards. Je hoort een auto, hij remt en het volgende moment hoor je een botsing en een hond piepen. Ergens in een straat gaat een deur open en er stapt een man naar buiten. Het is Frank Underwood. Hij loopt, gevolgd door zijn bewaker, naar het beestje en constateert dat het zwaar gewond is door de botsing met de auto. Terwijl Frank Underwood gehurkt bij de hond plaatsneemt legt hij, al pratend in de camera, uit dat er twee soorten pijn zijn. Er is een vorm van pijn waar je sterker door wordt en je hebt zinloze pijn, waardoor je alleen maar lijdt. “Ik heb geen tijd voor zinloze dingen”, zijn de woorden van Frank Underwood, waarna hij het beestje afmaakt met zijn handen. De toon is gezet.

Screenshot 2: Zoe Barnes

Frank Underwood en Zoe Barnes House of Cards Neflix

Frank Underwood heeft op zijn zachtst gezegd een vervelende avond achter de rug. Frank hoopte benoemd te worden tot minister van Buitenlandse Zaken, ondanks dat dit beloofd was door President Walker. Frank blijft een congreslid. Terwijl Frank Underwood buiten staat stapt er een meisje uit de taxi. Het is Zoe Barnes. Barnes is beginnend journaliste en schrijft voor de Washington Herald, maar ze is ambitieus en is niet tevreden met de bescheiden rol die ze nu voor de krant heeft. Ze wil een online blog, maar krijgt die niet. Barnes stapt uit de taxi en loopt het gebouw binnen. Op het moment dat Barnes Frank Underwood passeert wordt de blik van het congreslid naar het achterwerk van de journaliste gezogen. Een moment dat later nog flinke gevolgen zal krijgen.

Screenshot 3: Underwood manipuleert congreslid Peter Russo

Peter Russo en Frank Underwood House of Cards Netflix

Frank Underwood brengt een verrassingsbezoek aan congreslid Peter Russo. Russo heeft een paar misstappen gemaakt die maar beter niet naar buiten kunnen komen. Dat komt Underwood goed uit, want hij maakt zich sterk voor de onderwijswet. Bob Birch, voorzitter van Huis van Afgevaardigden, wil hier echter niet in mee en dus wil Underwood het over een andere boeg gooien. Daarvoor manipuleert hij Russo. Of hij helpt mee het plan van Underwood uit te voeren, of zijn politieke carrière is voorbij.

Screenshot 4: Frank Underwood en Peter Russo zetten een belangrijke stap

Frank Underwood met President Walker House of Cards Netflix

Het is Frank Underwood inmiddels gelukt om de Onderwijswet er doorheen te krijgen. Dit heeft hem bonuspunten opgeleverd bij President Walker en die bonuspunten verzilvert hij nu om toestemming te krijgen om Peter Russo naar voren te schuiven als Gouverneur van Pennsylvania. Die toestemming heeft Underwood nodig om het plan dat hij heeft met Russo uit te kunnen werken. En dat plan is voor niemand goed, behalve voor Underwood zelf.

Screenshot 5: Scenario Frank Underwood met Russo komt uit en bespeelt Vicepresident Matthews

Frank Underwood en Vicepresident Matthews House of Cards Netflix

Peter Russo faalt uiteindelijk, zoals Frank Underwood had verwacht én gehoopt, als kandidaat gouverneur. Het is nu tijd om de volgende move te maken. Frank gaat op bezoek bij de vicepresident Jim Matthews. Het is een publiek geheim dat Matthews als vicepresident van President Walker meer van zijn rol had verwacht. Daar speelt Underwood op in. Hij speelt de twee tegen elkaar uit en zet er op in dat Matthews de rol van Russo overneemt en zich, net als voor hij vicepresident werd, zich beschikbaar stelt als Gouverneur van Pennsylvania. Underwood denkt ondertussen al een flink aantal stappen vooruit, in het geval Matthews inderdaad het vicepresidentschap opgeeft…

spoiler alert house of cards netflix

Screenshot 6: Frank maakt een einde aan de losse eindjes van Russo

Peter Russo vermoord door Frank Underwood House of Cards Netflix

De situatie met Peter Russo loopt uit de hand. Russo kan de teleurstelling dat hij heeft gefaald moeilijk verkroppen en vergrijpt zich, net als vroeger, aan de drank. Russo zorgt ervoor dat Frank Underwood zijn plannetjes niet meer kan uitwerken, zeker niet nu ook Zoe Barnes in de gaten krijgt waar Underwood naar toe wilt.

Op het moment dat Russo zichzelf ladderzat aangeeft bij de politie besluit Underwood zelf over te gaan tot actie, voordat Russo nog meer schade kan aanrichten. Frank besluit een rondje met Peter te gaan rijden. Voordat de ongelukkige Russo uit de school klapt besluit Frank een einde aan de losse eindjes te maken.

Screenshot 7: Underwood bereikt zijn doel, maar niet zonder slag of stoot

Frank Underwood President Walker Raymond Tusk Vicepresident House of Cards Netflix

Frank Underwood heeft het voor elkaar gekregen. President Walker biedt hem het Vicepresidentschap aan. Ondanks dat de plannen van Underwood gesmeerd liepen, moest hij toch nog een lastige horde nemen om de door hem zo gewenste job te krijgen. Raymond Tusk gooide bijna roet in het eten. De vriend en adviseur van President Walker heeft een dubbele agenda en daar heeft hij Underwood voor nodig. Frank is niet bereid om op de wensen van Tusk in te gaan, maar wil zijn droom op het Vicepresidentschap niet laten vervliegen. De twee willen aanvankelijk geen millimeter toegeven op elkaars eisen, maar vinden elkaar tijdens een speciale meeting toch in het midden. Frank Underwood wordt Vicepresident.

Voor Underwood breken er allerminst rustige tijden aan. Zoe Barnes zit hem op de hielen. Samen met Lucas en Janine ontdekken ze dat de manier waarop Underwood zo ver is gekomen alles behalve legaal is. Ze hebben het verhaal bijna rond en dan zou de positie van Underwood direct in gevaar komen.

spoiler alert house of cards netflix

Screenshot 8: Frank Underwood vermoordt Zoe Barnes

Frank Underwood vermoord Zoe Barnes House of Cards Netflix

Het tweede seizoen van House of Cards begint schokkend. Frank Underwood is nog niet benoemd tot Vicepresident, maar toch wordt zijn positie al haast onmogelijk gemaakt. Dit komt omdat Zoe Barnes, Janine Skorsky en Lucas Goodwin steeds dichter bij de waarheid komen.

Underwood wil niets aan het toeval overlaten en besluit om er zelf voor te zorgen dat Barnes en haar vrienden geen dreiging meer vormen. De aanstaande Vicepresident geeft tegenover Zoe aan met een schone lei te willen beginnen en wil daarom met haar afspreken. Ze komen samen op metrostation Cathedral Hights. Underwood staat verdekt en vermomd op Zoe te wachten. De twee spreken af om met een schone lei te beginnen, maar niet voordat Zoe antwoord op een paar vragen krijgt. Deze antwoorden zijn voor haar echter niet overtuigend en beledigt vervolgens Frank. Terwijl de metro het perron nadert loopt Underwood boos weg en Zoe volgt hem. Op dat moment draait Frank Underwood zich om en gooit Zoe voor de metro die op dat moment precies het perron binnenstormt…

Screenshot 9: Frank Underwood werkt zich (deels) uit de nesten

President Walker klapt voor Frank Underwood House of Cards Netflix

Frank Underwood is nog maar net begonnen als Vicepresident, maar hij werkt zich al snel in de nesten. Vlak voor de State of the Union, de jaarlijkse toesprak van de President tot de leden van het Congres, dreigt er een probleem te ontstaan rondom de pensioenleeftijd. Frank Underwood heeft beloofd dit probleem op te lossen, maar de Rebulikeinen willen niet, ondanks gemaakte afspraken, niet meewerken. Underwood schaadt het vertrouwen dat hij krijgt van de President, maar vlak voor de State of the Union krijgt Underwood, op een nogal onconventionele wijze, toch zijn zin. Hiermee heeft Underwood voorkomen dat de regering niet lam gelegd wordt.

Ondertussen stapelen de problemen zich voor Underwood nog steeds op. Lucas Goodwin zet het werk van Zoe Barnes voort. Underwood drijft Lucas, zonder dat hij het weet, in de handen van een hacker, om hem nog wijzer te maken dan hij al is. Uiteraard zit er een diepgaande tactiek achter deze zet…

Screenshot 10: Frank Underwood en Raymond Tusk verklaren elkaar de oorlog

Raymond Tusk en Remy Danton spannen samen tegen Frank Underwood House of Cards Netflix

Het is oorlog tussen Frank Underwood en Raymond Tusk. Frank ontdekt dat er via Tusk geld naar de Republikeinen wordt gesluisd. Ondertussen blijkt ook nog eens dat Remy Danton, een protegé van Underwood, zich tegen de Vicepresident heeft gekeerd en zich bij Tusk heeft gevoegd.

Als tegenantwoord tegen Tusk zorgt Underwood er voor dat er een aantal van zijn energiecentrales worden platgelegd. Hierdoor lopen de spanningen nog verder op en ondertussen probeert Underwood er voor te zorgen dat er via Tusk geen geld meer vloeit naar de Republikeinen, maar dat is een zware opgave. Zoals zo vaak krijgt Underwood het voor elkaar om de zijn eigen hachje en die van de President te winnen. Tusk en Danton hebben echter nog een ijzer in het vuur, om de Vicepresident en President in de tang te houden..

Screenshot 11: Pikante foto’s van Clair Underwood duiken op in de pers

Clair Underwood foto Adam Gallagher House of Cards Netflix

Raymond Tusk gooit het over een andere boeg om de Underwoods te beschadigen. Hij geeft Remy Danton de opdracht om gevoelig beeldmateriaal te ontfutselen van Adam Gallagher, een fotograaf waarmee Clair Underwood een affaire had.

Zoals verwacht is de foto, genomen door Adam, van een slapende Clair Underwood groot nieuws in de Verenigde Staten. De pers wil er het fijne van weten, maar de Underwoods komen met een sterk en onverwachts antwoord. De situatie lijkt gesust, maar dan slaan Tusk en Danton nog een keer terug, met weer een pikante foto van Clair. Frank en Clair bedenken weer een passend antwoord om ook dit weer te tackelen, maar het wordt steeds moeilijker.

Ondertussen is er een journaliste die zich niet wil verdiepen in de seksroddels, omdat ze in de gaten krijgt hoe keihard Tusk als zakenman is. Als ze hem daarmee confronteert wordt ze bedreigd..

Screenshot 12: Frank Underwood speelt met vuur

Frank Underwood speelt met vuur House of Cards Netflix

Het wordt wat heet onder de voeten van Vicepresident Frank Underwood. Hij krijgt het niet voor elkaar om Raymond Tusk van zich af te schudden. Het blijft crisis en ondertussen is er ook nog een conflict tussen Japan en China, waar President Walker een wijs besluit over moet maken. Op het moment dat President Walker hier een persconferentie over houdt komt in de pers naar buiten dat het Witte Huis mogelijk betrokken is geraakt in een witwasschandaal.

Frank Underwood is hier verantwoordelijk voor. Hij heeft Seth, hoofd communicatie, de opdracht gegeven om journalist Ayla Sayyad van de Wall Street Telegraph een hint te geven over de praktijken waarbij Tusk betrokken is. Sayyad was de journaliste die op bezoek ging bij Tusk, om wat zaken uit te zoeken. Met deze hint van kamp Underwood weet ze dat ze op het goede spoor is. Underwood speelt hiermee met vuur, want het is niet ondenkbaar dat Underwood en President Walker niet ongeschonden uit de strijd komen. Dit tot woede van Walker.

Screenshot 13: Climax nadert in Washington

President Walker is woest op Vicepresident Underwood House of Cards Netflix

Frank Underwood voelt dat hij aan het verliezen is. Het onderzoek naar de witwaszaak is in volle gang en de waarheid dreigt boven tafel te komen. En dan bedenkt Frank weer de volgende meesterzet. Om punten te scoren bij Heather Dunbar, de aanklager van het onderzoek, stelt hij zijn reisjournaals beschikbaar. Hiermee wil hij zijn onschuld aantonen. Hij moedigt President Walker aan hetzelfde te doen en na wat tegenstribbelen gaat hij akkoord.

Het pakt verkeerd uit voor de President en vanaf dat moment krijgt Walker in de gaten dat het allemaal een vooropgezet plan is geweest van Underwood. Underwood is uit op het Presidentschap. Uiteraard is Frank zich van geen kwaad bewust, als de President hem er mee confronteert.

spoiler alert house of cards netflix

Screenshot 14: Frank Underwood wordt President van de Verenigde Staten

Frank Underwoord benoemd tot Preisdent van de Verenigde Staten House of Cards Netflix

In de laatste aflevering van het tweede seizoen van House of Cards komt alles samen. Het is maken of breken voor de Underwoods. President Walker wil niets meer met zijn Vicepresident te maken hebben, omdat hij Underwood verantwoordelijk houdt voor alle problemen die er zijn.

Het is aan Underwood om die schade te herstellen en te voorkomen dat de President en Tusk weer met elkaar verzoenen. Als dat gebeurt, belandt Underwood achter de tralies. Even lijkt het hem allemaal door de vingers te glippen, maar zijn vrouw Claire zet hem op het goede spoor. “Seduce him. Give him your heart. Cut it out and put it in his fucking hands”, schreeuwt ze tegen hem. Frank schrijft op een typemachine van zijn vader een openhartige brief aan de President en dat betaalt al het werk van Claire zich uit. Terwijl Underwood en Walker een moeizame relatie hadden, bouwde Claire doelbewust een hechte band op met First Lady Tricia. Uiteraard heeft de President zijn twijfels bij de oprechtheid van de brief van Frank, maar Tricia gelooft in Claire en wil daarom ook Frank geloven.

Frank zegt Walker toe dat hij er alles aan zal doen om het aftreden van de President te voorkomen, wetende dat de President zijn eigen graf graaft door weer te verzoenen met hem. Voor Raymond Tusk is het reden genoeg om uit de school te klappen. De positie van President Walker wordt onhoudbaar en er zit niets anders op dan aftreden. De Underwoods reizen af naar Camp David, waar de President en zijn First Lady verblijven. Daar maakt Walker zijn aftreden als President wereldkundig en wordt Francis Underwood benoemd tot President van de Verenigde Staten.

Morgen, 27 februari, verschijnt het derde seizoen van House of Cards op Netflix

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

2 Reacties